Batman'da çam ve meyve fidanı dikildi

Batman'da çam ve meyve fidanı dikildi

Batman'da Çanakkale Kara Savaşlarının yıldönümünde Şehitler Ormanı'na 250 adet fidan dikildi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü Dicle Nehri kenarında düzenlenen Şehitler Ormanı'ndaki fidan dikme etkinliğine katıldı.

Burada kısa bir açıklamada bulunan Şahin, "Üniversitemizin şehitlerimiz için düzenlediği fidan dikme etkinliği dolayısıyla buradayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bugün aynı zamanda Çanakkale Kara Savaşlarının yıldönümüdür, Anzakların Gelibolu Yarımadası'na çıkarma yaptıkları gündür. Bu çıkarmayı durdurmak için Mehmetçiğin göğsünü siper ettiği gündür. O günün yıldönümünde bütün şehitlerimizi fidan dikerek anıyoruz. Üniversitemize ve şehit derneklerimize bu etkinliğinden dolayı çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şahin, katılımcılar ile birlikte fidan dikerek can suyu verdi. Alanda 250 çam ve meyve fidanı dikildi.

Etkinliğe; Hulusi Şahin’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Tilkat, kamu kurum yöneticileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.