Batman’da çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı

Batman’da çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı

Batman’da Abdullah Öcalan’ın yakalanışını protesto için HDP/DBP’liler yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti. Çıkan arbedede 12 kişi gözaltına alındı.

Batman’da HDP/DBP’liler Abdullah Öcalan’ın yakalanışını protesto için düzenledikleri basın açıklaması sonrası yürüyüş yapmak isteyince polis biber gazıyla müdahale etti. Çıkan arbedede 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP ve DBP’li yönetici ve partililerden oluşan grubun Abdullah Öcalan’ın için düzenledikleri protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

HDP/DBP'lilerin günlerdir yaptığı çağrının Batmanlılar nezdinde karşılık bulmadığı görülürken, basın açıklaması ve yürüyüşe sadece partili küçük bir grubun katılması dikkat çekti. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmesiyle grup dağıldı.

Basın açıklaması ve yürüyüş için günler öncesi bildiri dağıtan HDP/DBP’nin bugün saat 13.00’de HDP il binası önünde yaptığı basın açıklamasına, aralarında Batman Milletvekilleri M. Ali Arslan ile Ayşe Acar Başaran’ın da bulunduğu HDP/DBP’nin il yöneticileri katıldı. 

Daha sonra HDP il binası önünden Atatürk Parkı’na doğru yürümek isteyen gruba polis dağılmalarını anons etti. Basın açıklamasının ardından HDP Batman Milletvekilleri M. Ali Arslan ile Ayşe Acar Başaran’ın da aralarında bulunduğu grup dağılmayarak yürümek istedi. Ardından yürümek isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından sokak aralarına kaçan grubun bazı işyerlerinin camlarını kırdığı görüldü. Çıkan olayların ardından 12 kişini gözaltına alındığı belirtildi. (M. Sait Çelik -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.