Batman'da DAEŞ operasyonu: 8 gözaltı

Batman'da DAEŞ operasyonu: 8 gözaltı

Batman'da DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'sinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce DAEŞ'in eylem ve faaliyetlerini deşifre etmek veya engellemek için yapılan çalışmalar neticesinde; barınma, buluşma, toplantı yapmak ve örgüte eleman kazandırmak amacı ile Batman'da ideolojik eğitim verilmesi için bir hücre evi kurulduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Bu kapsamda İstanbul ilinde ikamet eden F.E isimli şahsın yönlendirmesi ile bahse konu hücre evini temin eden M.N.K isimli şahıs, ilimize Erzurum ve Diyarbakır illerinde geldiği tespit edilen D.T ve H.B isimli şahıslar ile ilimizde ikamet eden (4) şahsın da aralarında bulunduğu toplam (8) şüpheli şahıs ilimizde ve İstanbul'da yapılan çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen 8 şüpheli şahıstan birinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 7'sinin ise tutuklandığı kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.