Batman’da darbe nöbetinin yedinci gününde devlet-millet elele video foto

Batman’da darbe nöbetinin yedinci gününde devlet-millet elele video foto

15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından başlayan darbe nöbeti, Batman’da yedinci günde de tüm coşkusuyla devam ediyor.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrı üzerine, Batman’da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, yedinci gününde de tüm coşkusuyla devam ediyor.

Meydanı ellerinde Türkiye bayrakları ile HÜDA PAR ve AK Parti flamalarının yanı sıra Tevhid bayraklarıyla dolduran binlerce vatandaş, Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini yineledi.

HÜDA PAR ve kendisine yakın STK’lar ile AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK darbe nöbetine desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Coşkunun hiç eksik olmadığı alanda kurulan platforma çıkan Özlem Ajans sanatçıları, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilere halk hep bir ağızdan eşlik etti.

“Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle dimdik meydanlardayız”

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alana kurulan platformdan halka hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “Alçak Fethullahçı Terör Örgütü çetelerinin darbe girişimini başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dik duruşu, Emniyet mensuplarının kararlı duruşu, kendi içinde çıkan hainlere rağmen dimdik ayakta duran silahlı kuvvetlerimiz ve aziz milletimiz sayesinde bu belayı defettik. Bu terör örgütü ve onu destekleyenler, bu millete diz çöktürmeye çalıştılar. Onlar ve arkasındaki güç, Çanakkale’de bu milleti dize getiremediler. Çünkü orada Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle dimdik ayaktaydık. Bugün de Türkiye’nin bütün meydanlarında Batman’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Edirne’de, Ankara’da yine Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle yine dimdik bu meydanlardayız.” dedi.

“Fatihin torunlarıyla, Selahattin’i Eyyubi’nin torunları bir olduğu müddetçe başaramayacaklar.”

Hiçbir örgütün bu milleti dize getiremeyeceğini vurgulayan Vali Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Fatihin torunlarıyla  Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları bir olduğu müddetçe bunlar bunu başaramayacaklar. İl Jandarma Komutanıma, hain çetenin bir tanesi başına silah dayadı. O komutanımız şimdi buradadır. Vatanını, bayrağını sevenler burada, hainler, çeteler ise içerdedir. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe Rabbim bu hainlere asla ama asla fırsat vermeyecek. Fethullahçı Terör Örgütü’de, DAEŞ’de, PKK’de aynı yerden yönetiliyor. Bizler bir ve bütün olduğumuz sürece, onlar ne yaparsa yapsınlar bizler daha çok çalışacağız.”

“Birlik, muhabbet ve sevgiyi her daim koruyalım”

Daha sonra platformda   bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Sekreteri Veysi Demir, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Halkların birlik ve beraberlik tavrının çok anlamlı olduğunu, dostlara güven, düşmana korku verdiğini söyleyen Demir, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde bu meydanında ilk geceden beri direnen ve meydanı terk etmeyen halkımızın bu birlikteliği, bu muhabbeti ve bu direnişi dünyaya örnek olacak niteliktedir. İlk günden beri burada farklı parti ve STK’lardan oluşan bu inançlı kitlenin içinde bulunduğu birlik, muhabbet ve sevgiyi her daim koruyalım. Bu birliktelik ve muhabbeti farklı şekillerde bozmak isteyenler olabilir ve olacaktır. Sakın bunu bozmayalım. Bunlar bazen hakaret ve tehdit dolu açıklamalar ile bazen de şeytanın sağdan yaklaşması şeklinde suret-i haktan görünerek, yanımıza gelip bizleri birbirimize düşürmek isteyebilirler. Bu oyunlara karşı duyarlı ve uyanık olalım ve bu muhabbet ve birlikteliğimizi bozmayalım.” diye konuştu.

“Müslümanlar olarak adalet ile hareket etmek zorundayız”

Demir, konuşmasının devamında, “Darbe girişiminde bulunup halka ve kurumlara tank, uçak ve helikopterle ateş edip ezmeye çalışan darbeci zalimler, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bunlara karşı muhabbet ve hüsn-ü zan gösterilemez. Ancak bunu yaparken çok önemli bir noktaya dikkat etmemiz lazım. Geçmişte 28 Şubat’ta yaşandığı gibi bir sürek avına dönüştürülmemelidir. Bizler ve idarecilerimiz Müslümanlar olarak, adalet ile hareket etmek zorundayız.”  ifadelerine yer verdi

Alanda Vali Deniz’in yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, darbecilerce 12 saat esir alınan İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Deniz, siyasi parti il başkanları ve STK temsilcileri hazır bulundu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler