Batman'da DEDAŞ ve polis ekibi ile mahalleli arasında arbede

Batman'da DEDAŞ ve polis ekibi ile mahalleli arasında arbede

Batman’da kaçak elektrik denetimine çıkan Dicle EDAŞ ekibine saldıran mahalle sakinleri ile olaya engel olmaya çalışan polis arasında arbede yaşandı.

Batman’da kaçak elektrik denetimine çıkan Dicle EDAŞ ekibi ile mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı.

Çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve mahallelinin DEDAŞ ekiplerine saldırdığını belirten görgü tanıkları, olaya engel olmaya çalışan polis ile vatandaşlar arasında da arbedede yaşandığını ve bir polis aracının da camının kırıldığını belirttiler. Çıkan arbedede 2 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Huzur Mahallesi 528. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, kaçak elektrik denetimine çıkan Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi, rutin olarak gerçekleştirdikleri denetimlerini yapmak üzere sabah saatlerinde Huzur Mahallesi'ne gitti.

Araçlarını park eden kontrol ekibi görevlileri, evlerde kaçak elektrik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada haksız kaçak elektrik cezası kestikleri iddiasıyla kaçak kontrol ekibi ile mahalleli arasında sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışma kısa sürede yerini kavgaya bıraktı.

Yaşanan olaya engel olmaya çalışan polis ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Mahalleye kısa sürede çok sayıda zırhlı polis aracı, TOMA ile özel harekât polisi sevk edildi.

Park halinde bulunan bir polis aracının camı da kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldığı belirtildi.

Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olayla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.