Batman’da deprem tatbikatı yapıldı

Batman’da deprem tatbikatı yapıldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından deprem konulu masa başı tatbikatı yapıldı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesinde deprem konulu masa başı tatbikatı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger Başkanlığında düzenlenen tatbikata Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ambulans servisi başhekimi, ildeki tüm kamu ve özel hastanelerin başhekimleri ile hap koordinatörleri katıldı.

Söz konusu tatbikatta oluşturulan senaryo gereği karşılaşılabilecek güçlükler ve çözüm yolları üzerine müzakere edilmiş, eksik ve geliştirilmesi gereken noktalar belirlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, "Unutmayalım ki afet ve olağan dışı durumlarda aciliyet derecesi en yüksek ve en hızlı verilmesi gereken hizmet sağlık hizmetidir. Bu ağır sorumluluğu yerine getirebilmek için de bizlerin kesinlikle her zaman her koşulda hazır olması gerekmektedir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı bu hazırlık aşamasının önemli bir parçasıdır. Umarım bugün burada üzerinde konuşacağımız senaryo hiçbir zaman gerçekleşmez ve biz bunları yapmak zorunda olmayız. Ancak şu hakikati unutmamak lazım, ‘en iyisini iste, en kötüsüne hazır ol." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler