Batman’da deprem tatbikatı yapıldı

Batman’da deprem tatbikatı yapıldı

Batman’da “Deprem Haftası” kapsamında deprem, tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Batman’da AFAD İl Müdürlüğü tarafından deprem, tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı. Batman Kız Anadolu Lisesi’nde 1-7 Mart “Deprem Haftası” kapsamında deprem, tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Tatbikata; Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Sağlık İl Müdürü Doktor Hakan Pamukçu, kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Senaryo gereği yapılan ihbarı değerlendiren Batman ve Diyarbakır AFAD İl Müdürlüğü, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, 112 sağlık ve UMKE ekipleri olay yerine geldi.

Tatbikatta, deprem sorası tahliye işlemi gerçekleştirildi. Binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Daha sonra binadaki yaralılar kurtarıldı. Binanın üst katında mahsur kalan yaralılar, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Dışarı çıkarılan yaralılara, ilk müdahale sağlık ekiplerince yapılarak, yaralılar ambulanslarla hastanelere nakilleri sağlandı.

Tatbikat sonrası Batman Valisi Hulusi Şahin, “Bugün tüm kurumların koordinasyonunda bir deprem tatbikatı yaptık. Biz deprem bölgesi üzerinde olan bir şehir değiliz ama çok önemli deprem bölgelerine komşu bir şehiriz, dolayısıyla buradaki kurumsal kapasitemiz ileride komşu şehirlerde yaşanabilecek afet durumunda çok önemli fonksiyonlar icra edecek. O yüzden her türlü afete kurumlarımızın hazırlıklı olması gerekiyor. Ümit ediyoruz ki Allah milletimizi, ülkemizi felaketlerden, afetlerden muhafaza eder. Her türlü olumsuzluğa karşı da hepimizin görevidir bu konuda da arkadaşlarımız hazır olduklarını tatbikat ile gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.