Batman’da dış ticaret semineri yapıldı

Batman’da dış ticaret semineri yapıldı

Batman’da iş adamlarına yönelik konusunda uzman kişiler tarafından dış ticaret bilgilendirme semineri verildi.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) işbirliğiyle ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Seminere, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, Gümrük İl Müdürü Yusuf Oktay, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü uzmanları ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

Seminerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, e-ticaret sitelerine üyelik desteği,  ülke masaları, Irak ve Körfez Arap ülkelerin pazarına ihraç imkânları ve iş dünyası için ticari bilgiye erişim konuları işlendi.

Seminerde ayrıca, ihracatçının ihtiyaç duyduğu konular hakkında yeni düzenlemeler ve işleyişleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerde konuşan dış ticaret uzmanı Harun Koçak, seminerlerin ihracatçı firmalar için büyük önem taşıdığını söyleyerek, Irak ve Körfez Arap ülkelerinin Türkiye açısından çok önemli bir pazar olduğunu aktardı.

Koçak, “Önümüzdeki yıllarda dünyanın ve Avrupa’nın gözü Irak ve Körfez Arap ülkelerinde olacak. Türkiye’deki firmalar mutlaka pazara girmeli, ama önce detaylı bir hazırlık yapılmalı. Irak ve Körfez ülkelerle iş yapan firmalardan, meslek örgütlerinden (Ticaret ve Sanayi Odaları, İhracatçı Birlikleri), Ticaret Müşavirliği’nden, DEİK’ten ve Ticaret Bakanlığı’ndan bilgiler alınmalı, ilgili web sayfalarından gerekli araştırmalar yapılmalıdır.” dedi.

Firma temsilcilerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından program son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler