Batman’da emniyet kemeri uyarısı yapıldı video

Batman’da emniyet kemeri uyarısı yapıldı video

Batman’da trafik ekipleri tarafından otobüs sürücülerine, muavinlere ve yolculara emniyet kemeri hakkında uyarılar yapıldı.

Batman’da trafik şube ekipleri tarafından Batman Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkışında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere emniyet kemeri hakkında uyarılar yapıldı.

Yapılan denetimlere göre otobüs sürücülerinin yüzde 58’inin, yolcuların yüzde 84’ünün emniyet kemeri takmadığı muavinlerin ise hiç takmadıkları belirtildi.

Trafik polisleri, kazaların ölüm ve yaralama ile neticelenmemesi için yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan otobüslerin sürücülerine, muavin ve yolcularına emniyet kemeri kullanımı ve önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Polis ekiplerince durdurulan otobüslerde muavinlerden emniyet kemeri uyarısı konusunda, “Sayın araç kaptanları ve yolcular güvenliğiniz için lütfen seyahat süresince emniyet kemerlerinizi takınız. Emniyet kemeri kullanmak yasal bir zorunluluktur. Uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanmaktadır.” şeklinde uyarılar yapılmasını istenildi.

Polisler otobüslerde, “Muavin tarafından uyarı yapıldığı halde yolcular emniyet kemerlerini takmadıkları takdirde yolculara 92 TL para cezası kesilecektir. Muavin tarafından uyarı yapmadığı takdirde ise sürücü ve muavine para cezası kesilecektir.” uyarısında bulunuldu.

Denetimlerin sık sık devam edileceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler