Batman’da genç çiftçi projeleri tamamlanıyor

Batman’da genç çiftçi projeleri tamamlanıyor

Batman’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan "Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projeleri" tamamlanıyor.

Batman’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan "Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projeleri" tamamlanıyor. Bu kapsamda Batman merkez ilçeye ait 2 proje, Beşiri ilçesinde 4 proje, Gercüş ilçesinde 8 proje, Kozluk ilçesinde bir proje tamamlandı.

Ayrıca Genç Çiftçilerin proje başı 30 bin TL olan hibelerini almaları için Bakanlığa ilgili evrakların ulaştırıldığı bildirildi.

Proje çerçevesinde kurulan il merkezine bağlı Kılıç köyünde kurulan yumurtacı tavuk çiftçiliği ve Balpınar beldesindeki sera tesisleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yerinde incelendi.

İncelemeler sırasında bir açıklama yapan İl Müdür Yardımcısı Mehmet Afif Avcı şunları kaydetti: “2016 yılı için hayvancılık projelerinden 175 tanesi Bakanlığımızca hibeye uygun görüldü. Bakanlığımız bu projeler için 5 milyon 250 bin TL hibe verecek. Hayvancılık projelerinde hayvan dağıtımı TİGEM tarafından yapılacak ancak 'Bitkisel ve Diğer' konu başlıklı projeler, vatandaşlarımız projelerini kendi imkânlarıyla tamamladıktan sonra kendilerine hibeleri verilecek. Eylül ayı itibariyle hayvancılıkta 2 adet bitkisel ve diğer konu başlıklı 15 proje tamamlandı. Tüm projeler 18.11.2016 tarihinde tesis edilmiş olacak. 2017 yılında daha fazla Genç Çiftçiye destek vermeyi planlıyoruz. Tüm girişimcilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum."

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler