Batman'da gırtlak kanserine başarılı müdahale

Batman'da gırtlak kanserine başarılı müdahale

Batman Bölge Devlet Hastanesinde gırtlak kanseri olan 78 yaşındaki adam, başarılı müdahale sonucu şifa buldu.

Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan KBB uzmanları başarılı ameliyatlara imza atıyorlar. Gırtlak kanseri olan 78 yaşındaki Mehmet Şirin Yeşilyurt'a yapılan başarılı müdahale sonucu hasta taburcu oldu.

Ameliyata ilişkin bilgi veren Op. Dr. Metin Kaya, "78 yaşında ses kısıklığı ve nefes darlığı şikâyeti ile polikliniğimize başvuran Mehmet Şirin Yeşilyurt isimli hastamızın yapılan muayenesinde gırtlağında yayılmış bir kitleye rastladık. Yapılan tetkikler sonucunda gırtlağındaki kitlenin kanser olduğunu tespit ettik. Hasta ile konuşarak ameliyat olması gerektiğini belirttik. Op. Dr. Mehmet Beyhan Balur ve Op. Dr. Hasan Demirel ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ameliyat yaklaşık 7 saat sürdü. Total Larenjektomi (gırtlağın alınması) ve Boyun Diseksiyonu (boyundaki bezelerin temizlenmesi) ameliyatı başarıyla tamamlandı. Hasta 10 günlük yatış süresi sonrası taburcu edildi." dedi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi KBB ekibi olarak üniversite hastanesi şartlarında yapılabilen kanser ameliyatları ile diğer ameliyatların başarıyla yapılabildiğini ifade eden Kaya, hastaların başka merkezlere gitmelerini gerekli görmediklerini söyledi.

Şirin Yeşilyurt ise başarılı geçen ameliyatıyla ilgili, "Gırtlak kanseri olduğumu öğrendiğimde çok korktum. Bir an hemen öleceğimi sandım. Tedavi için aslında daha büyük merkezlere gidebilirdim. Bunun için imkânım da vardı ama doktorlarım ve hastane bana güven verdi. Ameliyatımı başarıyla gerçekleştirdiler. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.