Batman'da hak ihlallerine uğramış ailelere HÜDA PAR'dan ziyaret

Batman'da hak ihlallerine uğramış ailelere HÜDA PAR'dan ziyaret

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından bir heyet, hakları ellerinden alınarak İslami davadan ceza evinde bulunanlar, FETÖ, JİTEM ve PKK tarafından katledilen Müslümanların aileleri ve savaş mağduru Suriyelileri ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, İlçe Merkez Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet ile "10 Aralık İnsan Hakları Günü" dolayısıyla bazı ziyaretlerde bulundular.

FETÖ, JİTEM ve PKK tarafından hakları ellerinden alınarak İslami davadan cezaevinde bulunanlar, katledilen Müslümanların aileleri ve savaş mağduru Suriyeliler ziyaret edilerek dertleri dinlendi.

Heyet; 1998 yılında FETÖ polisleri tarafından kaçırılıp, işkence edildikten sonra infaz edilen TPAO çalışanı Cevzet Soysal'ın ailesi, yapılan kumpas sonucu yıllardır cezaevinde bulunan İbrahim Görceğiz'in ailesi, Suriye savaş mağdurları tarafından Batman'da açılan Cudi Kalkınma Derneği (Dezgeha Cûdî Ya Geşepédané) ve birçok mağduru ziyaret etti.

Heyetin ziyaret ettiği, yıllardır haksız yere cezaevinde tutulan İbrahim Görceğiz'in annesi Zübeyde Görceğiz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu İbrahim gibi birçok kişinin haksız yere cezaevlerinde tutulduğunu, bir an önce hepsinin salıverilmesinin gerektiğini söyledi.

"Yapılan bu haksızlığa karşı adalet istiyoruz"

Allah'a hamd ederek konuşan Görceğiz, "Hiçbir zaman İslami hassasiyetimizden dolayı pişman olmadık, olmayacağız. Oğlum İslam için davası için cezaevinde olduğu için Allah'a şükürler olsun. Elhamdülillah, çocuklarımız Allah ve Resulünün yolundadırlar, kötü bir yolda değiller. Yapılan bu haksızlığa karşı adalet istiyoruz. Oğlum ve arkadaşlarının salıverilmesini istiyoruz. Yıllardır suçsuz, sebepsiz cezaevlerindedirler." dedi.  

Oğlu İbrahim'in evine yapılan polis baskınını anlatan Görceğiz, "Oğlumun evine baskın yaparak olay çıkardılar. Oğlumu götürdüler. Evlerini perişan ettiler. O baskın yüzünden İbrahim'in çocukları barut kokusundan hastalanıp perişan oldular. Allah hakkımızı bırakmasın. Sebepsiz yere tutulduklarından, adaletin uygulanıp bırakılmalarını istiyoruz. Allah zindanlardaki tüm Müslümanları kurtarsın."

"İslam coğrafyalarında yaşanan hak ihlalleri önlenmelidir"

Yapılan ziyaretler ve "10 Aralık İnsan Hakları Günü"ne değinen HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, "İnsan Hakları günü' münasebetiyle günümüzde yaşanan insan hakkı ihlallerini konuşuyoruz. Öncelikle Filistin'deki Müslümanların uğradıkları haksızlıklar, hak mahrumiyetleri dünyanın gündemindedir. Onun dışında da dünyada İslam coğrafyalarında yaşanan hak ihlalleri ve insanlık dışı muameleler herkesin malumudur. Özellikle Arakanlı Müslümanların başlarına getirilenler, Yemen'de Müslümanların açlıktan, hastalıktan kırılmaları, diğer İslam ülkeleri arasındaki emperyalistlerle olan savaşlar ve Müslümanların başlarına yağdırılan bombalar, bütün bu yaşananlar hak ihlallerinden bazılarıdır." ifadelerini kullandı.

"Sistem tarafından mağdur edilmiş aileler var"

Yıllar önce polisler tarafından kaçırılıp infaz edilen Cevzet Soysal olayına değinen Şahin, "Batman'da sistemin emniyet güçleri tarafından mağdur edilmiş, 28 Şubat zihniyeti veya FETÖ'nün polis ve yargıçlarının hile ve komplolarıyla hakları ihlal edilmiş aileler var. Bunlardan özellikle son 2-3 gündür naaşının bulunması için kazı çalışmaları başlatılan merhum Cevzet Soysal'ın evini, ailesini ziyaret ettik. Bilindiği üzere merhum Cevzet Soysal, İslam'ı yaşayan ve anlatan bir kişiliğe sahip biriydi. FETÖ'nün polisleri tarafından zamanında kaçırılmış, işkence edilmiş ve sonra da maalesef vahşi bir şekilde şehit edilmişti. Cenazesi dahi ailesine teslim edilmemişti. Gömüldüğü yerde şu anda naaşı bulunmaya çalışılıyor. Ailesi en azından bir mezarı olsun diye uğraşıyor. Yapılan kazılarda henüz bir neticeye ulaşılmadı. Cevzet Soysal olayı, büyük bir hak ihlali, haksızlık ve zülümdür." şeklinde konuştu.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan mağdur Suriyelileri de ziyaret ettiklerine değinen Şahin, şunları söyledi: "Yurtlarından göç etmek zorunda kalmış, Suriye rejiminin baskıları sonucu memleketlerinden hicret etmiş ve Türkiye'ye sığınmış Suriyelilerin kurmuş oldukları bir derneği ziyaret ettik. Suriyeli kardeşlerimizin hallerini ve durumlarını sorduk. Onların uğradıkları haksızlıkları konuştuk."

FETÖ polislerinin ve yargısının mağduru olan İbrahim Görceğiz'in ailesini ziyaret ettiklerini belirten Şahin, "FETÖ polisi ve yargısı tarafından kendisine açık ve net bir şekilde zulüm edildi. İslami mücadelesinden dolayı evine bazı dokümanlar bırakıldıktan sonra operasyon yapılıyormuş gibi gösterilip, evine baskın yapılmış ve FETÖ'cülerin yazıp bıraktığı bir doküman suç delili olarak gösterilerek, yıllardır cezaevinde tutuluyor. Kardeşimiz İbrahim Görceğiz'in ailesini bu vesileyle ziyaret ettik." diye konuştu.

"28 Şubat zihniyeti ile FETÖ'nün komplolarıyla üretilen suçlar nedeniyle kardeşlerimiz cezaevlerindedirler"

28 Şubat ve FETÖ mağduru yüzlerce kişinin olduğunu hatırlatan Şahin, "Merhum Cevzet Soysal ve kardeşimiz İbrahim Görceğiz gibi yüzlerce kardeşimiz, 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ'nün polis ve yargıçlarının komplolarıyla üretilen suçlarla cezaevlerindedirler. Gözaltında vahşice işkenceler sonucu alınan ifadeler neticesinde, kimisi 16 yıl kimisi 25 yıldır cezaevlerinde tutulan kardeşlerimiz var. İnsan haklarının konuşulduğu bu günde bu insanların haklarını konuşmalıyız. Dünyadaki mazlumların haklarını konuşuyoruz. Kardeşlerimizin hakları, konuşulması ve değerlendirilmesi gereken büyük mağduriyet ve haksızlıklardır." şeklinde konuştu.

"Bu Müslümanların daha da cezaevlerinde tutulmaları büyük bir haksızlıktır"

Mağduriyetleri gün yüzüne çıkan kişilerin mağduriyetlerinin hemen giderilmesi çağrısında bulunan Şahin, şunları kaydetti: "Gerek merhum Cevzet Soysal'ın na'şının bulunması ve sebep olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması, gerekse de İbrahim kardeşimiz ve onun gibi haksız yere cezaevlerinde tutulan diğer Yusufi kardeşlerimizin yapılan ispatlı haksızlıklardan sonra, hiçbirinin bile bir gün dahi artık cezaevinde tutulmamaları ve hemen salıverilmeleri lazımdır. Bu şekilde olmadığı halde Ergenekon, balyoz ve Ayışığı gibi davalardan dolayı bazı askerler bir süre önce yargılandılar. Sonradan FETÖ yargıçlarının bu davaların dosyalarını biraz sulandırdıklarından dolayı hepsi kendilerine has çıkarılan yasalarla cezaevlerinden çıkarıldılar. Bunlara tazminat da ödendi. Bu mağdur Müslümanların, cezaevinde tutulan Yusufilerin haklarındaki deliller, açık ve net bir şekilde ortaya çıkmışken, bu Müslümanların daha da cezaevlerinde tutulmaları büyük bir haksızlıktır. İnsan hakları olarak ifade edilen bugünde, bu Müslümanlara yapılan haksızlıkların bitirilmesi ve kendilerinin bir an önce salıverilmeleri gerekiyor."

İLKHA































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.