Batman'da her gün bin 200 yoksula sıcak yemek dağıtılıyor

Batman'da her gün bin 200 yoksula sıcak yemek dağıtılıyor

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aşevi Projesi ile her gün bin 200 yoksula sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

BATMAN - Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aşevi Projesi ile açtığı yemek fabrikasında her gün bin 200 kişiye 320 gün süre ile hazırladıkları sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan SYDV İl Müdürü Beşir Arslan, aşevinin Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı olarak 15 yıldan beri faaliyet gösterdiğini söyledi.

 

Her gün 265 aile olmak üzere toplam bin 200 kişiye 2 çeşit sıcak yemek verildiğini ifade eden Arslan, “Hem firmanın hem de vakfımızın Gıda Mühendisi denetiminde 22 kişilik uzman bir ekiple yemekler pişirilmekte ve 5 araçlık filo ile yemek dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Üretilen yemekler, sefer tasları içerisinde ailelerimize teslim edilmektedir. Aşevimizin dul, yetim, engelli, yaşlı ve evi yemek pişirmeye uygun olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yararlanmaktadır. Batman’ımız için çok önemli ve gerekli bir proje yürütülmektedir. Desteklerinden dolayı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Valimiz Azmi Çelik’e ve Vali Yardımcımız Şener Çağlar’a, mütevelli heyetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Kendisine yardım edilen aileler ise sevinçlerini dile getirerek, yapılan yardımlardan dolayı yetkililere teşekkürlerini iletti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.