Batman’da imam hatipli öğrenciler bilim insanı olma yolunda

Batman’da imam hatipli öğrenciler bilim insanı olma yolunda

Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi alan imam hatipli öğrenciler, bilim insanı olma yolunda ilerliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi de alan imam hatipli öğrenciler bilim insanı olma yolunda ilerliyor.

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde öğrenim gören öğrenciler için ortaokul seviyesinde 2 hafızlık sınıfı açıldı. Ortaokul seviyesindeki öğrenciler, gösterdikleri yoğun çaba sayesinde akranlarını geride bırakarak tüm derslerde ilerleme gösteriyorlar.

Batman’da ilk olarak uygulanacak proje kapsamında, imam hatipli ortaokul öğrencilerine hafızlık eğitimi ve kültürel derslerle beraber dil eğitimleri de verileceğini belirten yetkililer, öğrencilerin hafızlıkla beraber bilim insanı olma yolunda olduklarını aktardı.

Dünyanın en minik bilim insanlarının okullarında yetiştirildiğini dile getiren okulun Biyoloji Öğretmeni Müge Mısır, "Fen Bilgisi dersinde minik bilim insanlarını büyük bir titizlikle yetiştiriyoruz. Her ders değişik bilgilerle donanan hafize adaylarımız bu işten pek memnun görünüyorlar. Tüm derslerde ayrı çaba gösteren kıymetli hocalarımızın göstermiş olduğu bu titiz çalışmaları çok kıymetlidir." ifadelerini kullandı.

Okullarından ve hocalarından çok memnun olduklarını belirten öğrencilerden Kevser Yiğitalp, burada hafızlık eğitimiyle beraber dil eğitimi ve kültürel dersler eğitimini de aldıklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.