​ Batman'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı" başladı

​ Batman'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı" başladı

​Kadına şiddetin önüne geçilmesi amacıyla Batman'a yapılan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı' başladı.

Batman Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 6-7-8 Aralık tarihleri arasında yapılacak 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı' başladı.

Batman bir otelin konferans salonunda yapılan çalıştay; Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, bazı kurum müdürleri ile STK temsilciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) Kamu spotu ve kısa film gösterimiyle başlayan çalıştay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek'in yaptığı konuşmayla devam etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kadına şiddetle mücadelede sıfır tolerans gösterildiğini kaydeden Çiçek, "Biliyoruz ki, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kanun ve yönetmeliklerin çıkarılması kadar, ulusal ve yerel düzeyde uygulanma şekillerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Bu hususta kurumlar arası koordinasyon çok önemlidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bizler üzerimize düşen yükümlülüğü yerine getirmekteyiz. Ancak, kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorundur. Yapılan yasal düzenlemelerle kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının da bu hususta sorumlulukları vardır. Üç gün sürecek olan çalıştayımızada, kadına yönelik şiddetle mücadele, ulusal eylem planının rehberliğinde inanıyorum ki yerel bir eylem planı oluşturacağız." dedi. 

Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin,  özellikle şiddetin yaygınlaştırılmış biçimi olan kadına yönelik şiddet, öncelikle bir insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

İnsan hakkı ihlalinin sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada görülen evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Çetin, "Ülkemiz son yıllarda özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele, kadının sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi, kadının toplumsal hayattaki konumunun güçlendirilmesi yönünde çok önemli adımlar attı ve yasal düzenlemeler gerçekleştirdi. Öte yandan bunu da biliyoruz ki bu sorun sadece yasal düzenlemelerle aşılacak bir sorun değil, bütüncül ve çok yönlü bir yaklaşımı gerektiriyor. Bütün kesimlerin katılımını aldıktan sonra bir zihinsel dönüşümü gerektiren bir konudur. Sadece şiddet mağdurlarının değil, aynı zamanda şiddet uygulayanların da tedavi ve rehabilitasyonunun gerektirdiği ve bu konudaki toplumsal duyarlılığın, toplumsal farkındalığın arttırılmasının da büyük önem taşıdığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.  

Konuşmasının devamında Çetin, şunları kaydetti: "3 gün boyunca sürecek olan bu çalıştayda oluşturan bu taslak il eylem planı çalışma gruplarımızda katkıları onlarında tespit ve önerileriyle birlikte yerel bir eylem planına dönüşmüş olacak. Tabi bu yerel eylem planında aynı zamanda kurumlarımıza bir takım sorumluluklarda yüklüyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili paydaşlarımız bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu üst düzeyde yerine getirmenin taahhüdünü da bizlere vermiş oluyorlar. Oluşturmuş olduğumuz il eylem planının oluşturulacak olan ulusal eylem planında katkı sunacağını düşünüyoruz. Çünkü yerel eylem planları ve diğer illerin oluşturmuş olduğu, il özelinde Batman’ın oluşturmuş olduğu yerel eylem planı ve diğer illerin oluşturmuş olduğu yerel eylem planları ulusal politikaların oluşturulması noktasında, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir temel olacaktır. Katkı sunacağına inanıyoruz." 

Daha sonra çalıştay Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Bahar Mermertaş’ın kadına yönelik şiddetin kavramsal boyutunun ele alındığı sunumuyla devam etti.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.