Batman'da mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor

Batman'da mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor

Batman'da çoğunluğu TOKİ konutlarından oluşan Yenişehir Mahallesi'nde halk, başta çöp, ulaşım ve taziye evi eksikliği gibi sorunlarına yetkililerin bir çözüm getirmesini talep etti.

Batman merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Yenişehir Mahallesi'nde halk, yetkililere seslenerek çöp, ulaşım ve taziye evi eksikliği gibi sorunlarına çözüm istedi.

Batman’da 2006 yılında yaşanan sel felaketinin ardından merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta Kuyubaşı (Cegeluye) köyü yakınında Kuyubaşı TOKİ evleri yapıldı. 2008 yılında tamamlanan bin 200 TOKİ evine ek olarak yaklaşık 160 hane ve TOKİ içine 4 bina daha eklendi.

Yaklaşık 7 bin nüfuslu Kuyubaşı TOKİ Batman merkeze bağlanarak Yenişehir Mahallesi olarak ismi değiştirildi. Kurulduğu günden beri başta ulaşım olmak üzere birçok sıkıntısı mevcut olan mahallede yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, yetkililerden hizmet bekliyor.

Yenişehir Mahallesi ile Kuyubaşı köyü arasında çevre ve görüntü kirliliği oluşturan çöplerin olduğunu belirten vatandaşlardan Yasir Temiz, "Yenişehir Mahallesi ile Kuyubaşı köyü arasındaki yolda vatandaşlarımızın bilinçsizliğinden dolayı burası çöp yığına dönmüş. Bu çöpler toprağa çok zarar veriyor. Plastikler atılmış. Toprağa verdiği zararla birlikte çevrede yaşayanlara da zarar veriyor. Bunun için belediyeden bir an önce burayı temizlemesini istiyoruz. Bununla birlikte buralara uyarıcı levhalar asmasını ve vatandaşların bilgilendirmelerini istiyoruz." dedi.

Görüntü ve çevre kirliliğine dikkat çeken Yenişehir Mahallesi Muhtar Adayı Haşim Çetinbaş, "Yıllardır vatandaşlarımız bilinçsiz bir şekilde buraya çöplerini atıyorlar. Belediyeden isteğimiz buranın bir an önce temizlenmesidir. Vatandaşlarında duyarlı olmasını ve bir daha buraya çöp atmamalarını istiyoruz." diye belirtti.

Yenişehir Mahallesi'nde yaşanan ulaşım sıkıntısıyla beraber parkların yetersiz olması ve taziye evinin eksikliğine değinen Çetinbaş, "Yenişehir Mahallesi’nde en büyük sorunumuz şu anda ulaşımdır. Yetkililerden isteğimiz araç sayısının arttırılmasıdır. Bazı araçlarımız Emekli TOKİ’ye (Kardelen Mahallesi) aktarıldığı için ulaşımda çok sıkıntı çekiyoruz. Mahallemizde eksik olan taziye evinin yapılmasını istiyoruz. Bir taziyemiz olduğunda merkeze gidip herhangi bir mahalle muhtarından rica ederek boşsa taziyemizi yapıyoruz. Adli vakaların çok olmasından dolayı mahallemizde 2-3 tane mahalle bekçisi istiyoruz. Şu ana kadar belediye bize küçük bir park yapmış o da yetersizdir. Mahallemizin birkaç tane parka ihtiyacı var. Yetkililerden mahallemizde park yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler