Batman'da mezarlıklara 10 bin fidan dikilecek

Batman'da mezarlıklara 10 bin fidan dikilecek

Batman'da 'Temiz ve Yeşil Bir Mezarlık İçin Halkımızla Elele' sloganıyla fidan dikme etkinliği başlatıldı.

Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından 'Temiz ve Yeşil Bir Mezarlık İçin Halkımızla Elele' sloganıyla fidan dikme etkinliğinin startı asri mezarlıkta verildi.

Asri mezarlıkta gerçekleşen fidan dikme etkinliğine Belediye Başkan yardımcıları Murat Şahin ve Sabri Aydın, Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü, Necat Nasıroğlu İlkokulu Öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Fidan dikme etkinliğinde, Batman Belediyesinin sorumluluk alanındaki mezarlıklarda yaptığı yeniliklere ve değişimlere değinen Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, 2018 yılı içerisinde 10 bin fidan dikmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Temiz, modern ve ziyaret edilebilir mezarlıkların oluşturulması için fidan dikme kampanyasının bir milat olmasını ümit ettiklerini ifade eden Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü, konuşmasında mezarlık içinde kalan meskûn bina ve özel şahıs arazilerini istimlak çalışması ile mezarlık alanına dâhil ettiklerini açıkladı.

Daha iyi hizmet için iki adet yeni cenaze taşıma aracı daha satın aldıklarını da aktaran Sütçü, şöyle devam etti: "Başkan Vekilimiz Sayın Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatları doğrultusunda tüm mezarlıklarımıza yeni kapılar yaptırdık. Ücretsiz olarak havayolu ve kara yolu ile cenaze nakli hizmeti başlattık. Mezarlıklarımızın güvenliğini sağlamak için bütün mezarlıklarımıza güvenlik görevlisi yerleştirdik. Tüm mezarlıklardaki defin bilgileri web ortamına aktarılarak kayıt altına alındı. Hasta yaşlı ve engellilerimiz için mezarlıklarda yolcu taşıma aracı aldık. Tüm mezarlıklarda her perşembe günü Kur'an-ı Kerim ve Yasin okutuyoruz. Deforme olmuş mezar taşları yenilenerek mezarlıklara bilgilendirici levhalar ve panolar asıldı."

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler