Batman’da obezite ile mücadele konferansı

Batman’da obezite ile mücadele konferansı

Batman’da İl Halk Salığı Müdürlüğü tarafından “Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktivite, Tuz ve Şekerin Azaltılması” konulu konferans düzenlendi.

Batman Halk Salığı Müdürlüğü tarafından verilen “Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktivite, Tuz ve Şekerin Azaltılması” konulu konferans Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yeni Kültür Merkezinin sinema salonunda düzenlendi.

Konferansın, tüm kamu ve özel kurum-kuruluşlarının idarecilerine, okul yöneticilerine, rehber öğretmenlerine, beden eğitimi öğretmenlerine ve rehabilitasyon merkezi yöneticilerine yönelik verildiği belirtildi.

Konferans, Batman Halk Sağlığı Şube Müdürü Obezite Birim Sorumlusu Yahya Yetiz’in açılış konuşmasıyla başladı. Yetiz konuşmasında, “Çağımız obezite ile mücadele çağıdır. Çağımızda hareketsiz yaşama bağlı sağlık sorunları gittikçe artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kronik hastalıkların bu çağda artmasını temel nedenlerinden bir tanesi de sağlıksız ve yanlış beslenme ile hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği kronik hastalıklardır. Bu hem halk açısından önemli bir sağlık sorunu oluyor hem de maliyetlilik açısından sahsın kendisine ve ülke ekonomisine büyük zararlar vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Obezite konusunda duyarlık gösterilmesini dile getiren Yetiz, “öğretmenler ve idarecilerin vasıtasıyla çocuklarımıza fiziksel aktivitenin önemi konusunda kahvaltının önemi konusunda çocukların bilinçlenmesinde ve okul aile birliği kararıyla da velilerimizin bu konudaki duyarlılıklarını artırmak amacıyla bu programı düzenledik.” dedi.

Konferans, Batman Halk Sağlığı Şube Müdürlerinden Dr. Perver Yetiz’in “Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktivite, Tuz ve Şekerin Azaltılması” konulu sunumu ile devam etti. Yetiz, yaptığı sunumda, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktiviteler üzerinde durdu.

“Artık çocuk obezler de görüyoruz”

Çocuklardaki obezite artışına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yetiz şöyle konuştu: “Çocuk obez olur mu? Demeyelim. Evet, biz artık çocuk obezler de görüyoruz. Özellikle dünya çapında böyle bir artıştan söz edebiliriz. 2015 yılında obezitenin küresel bir akademik hale geldiğini görüyoruz. Türkiye de obezite kadınlarda daha çoktur.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.