Batman’da öğrenci servis şoförlerine eğitim semineri verildi

Batman’da öğrenci servis şoförlerine eğitim semineri verildi

Batman’da taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi hizmeti yapan şoförlere yönelik "Taşıma Esnasında Uyulacak Kurallar ve Gösterilecek Davranışlar" konulu seminer verildi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında Batman’da, merkez köy ve köy altı yerleşim yerlerinden taşıma merkezlerine, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi hizmeti yapan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri verildi.

İl Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Çiçek, taşımalı eğitim birim görevlileri, taşıma ihalelerini alan firma yetkilileri ve öğrenci servis şoförleri katıldı.

Eğitim semineri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Servis şoförlerinin çok büyük sorumluluk gerektiren bir iş yaptıklarını söyleyen Kurtaran, "En kıymetli varlığımızı, çocuklarımızı, ülkemizin geleceğini, anne ve babaların göz bebeklerini taşıyorsunuz. Bu işin üzerinde hassasiyetle durmamızın nedeni budur. Türkiye’de maalesef en çok sıkıntı yaşadığımız, mustarip olduğumuz konu trafik problemidir. Tabi bu insan kaynaklı bir problemdir. Sizler işinizi biraz daha dikkatli, biraz daha hassasiyetle yaparsanız trafik problemini en aza indirmiş olursunuz. Bizim özellikle sizlerden isteğimiz şudur; bu işi yaparken can taşıdığınızın farkında olmanızdır." diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmasının ardından sırasıyla Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Çiçek, RAM Rehber Öğretmeni Recep Bağlı, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim Bölge Müdürlüğünden Baş Polis Memuru Hanifi Kavcı ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesinden Rıdvan Seçgin kürsüye gelerek slayt gösterisi eşliğinde şoförlere "Taşıma Esnasında Uyulacak Kurallar ve Gösterilecek Davranışlar" ile ilgili sunumlar yaptılar.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.