Batman'da öğrenciler dünya mustazaflarını fotoğraf sergisiyle anlattı

Batman'da öğrenciler dünya mustazaflarını fotoğraf sergisiyle anlattı

​“Dünya Mustazaflar Haftası” dolayısıyla Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğu tarafından 5 gün sürecek dünya mustazaflarını konu alan resim sergisi açıldı.

Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğu, “Dünya Mustazaflar Haftası” münasebetiyle 5 gün sürecek olan ve dünya mustazaflarını konu alan resim sergisi düzenliyor.

Dünyada ve İslam coğrafyasında zulme uğramış, katliamdan geçirilmiş Müslümanlara ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı, Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Ek Bina’sında yapıldı.

Açılışa, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Şemsettin Dursun ve üniversite öğrencileri katıldı.

Yeni Zelanda’da haçlı teröründe şehid olan Müslümanların da bulunduğu fotoğraf sergisine öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

“İslam düşmanlarının zulümleri bu fotoğraflarla belgelendiriliyor”

Bu tür etkinliklerin anlamlı olduğunu vurgulayan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Şemsettin Dursun, “Bu İslami Araştırmalar Topluluğunun sergilediği bir fotoğraf sergisidir. Bu fotoğraf sergisini izlerken içimiz burkuluyor, üzülmemek elde değil. Ama bu bir hakikat, gerçek… Zira İslam düşmanlarının, İslam topraklarında ortaya koydukları zulümler bu fotoğraflarla belgelendiriliyor. Bu beldeler Hazreti Ömer döneminden itibaren Suriye’de, Irak’ta, bütün bir İslam coğrafyasında, İslam düşmanlarının ortaya koydukları tavırlarla on binlerce insanın kanı akıtılmakta ve bölge yaşanmaz hale gelmektedir.” dedi.

“Biz Müslümanlar bundan ders çıkarmak zorundayız”

Tarih boyunca emperyalistlerin İslam düşmanlığını sürdürdüğünü aktaran Dursun, “Bu bölgelerde petrol zenginliği olayı vardır. Bu petrole kafayı takan emperyal güçler bunu kendi aralarında paylaşmak istemektedirler. Tarih boyunca bunlarda İslam düşmanlığı vardır. Buralarda Müslümanların kanını akıtarak, onların hâkimiyetine son vererek bu topraklara hâkim olmak istemektedirler. Dolayısıyla biz Müslümanlar da bundan ders çıkarmak durumundayız. Kardeşlerimizin ortaya koydukları bu sergi, aslında bize bunu bir kez daha somut bir şekilde hatırlatmakta ve bizim o bilinci kuşanmamız gerektiğini ortaya koymaktadır.” diye konuştu.

“Amacımız dünyada yaşanan zulümleri duyurabilmektir”

Açtıkları sergiyle ilgili bilgi veren İslami Araştırmalar Topluluğu Başkanı Abdüsselam Demir, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle mustazafları konu alan resim sergisi düzenlediklerini söyledi.

Serginin cuma gününe kadar ziyaretçilere açık olacağını ifade eden Demir, şunları söyledi: “Bu resim sergimizi Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğu olarak düzenledik. Düzenlememizin amacı, dünyada yaşanan çeşitli zulümleri bir nebze de olsa gerek öğrenci arkadaşlarımıza gerekse de halka duyurup gündem yapabilmektir. Bu programımıza 5 tane kulüp destek verdi. Programımız 5 gün sürecek. Sergimiz, pazartesi ve salı günleri Merkez Kampüs’te, diğer 3 gün de Batı Raman Kampüsü’nde olacaktır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.