Batman`da On Binler Gazze İçin Yürüdü

Batman`da On Binler Gazze İçin Yürüdü

İsrail`in Gazze saldırılarını protesto etmek için yürüyen on binlerce Batmanlı, Gazze`de katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, Filistinliler için dua edip İsrail`i lanetledi.

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü ile Batman Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenleri tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Atatürk Parkı’nda buluşan platform üyeleri ve on binlerce vatandaş, sloganlar atarak Gülistan Caddesi’ne kadar yürüdü. Burada Gazze’de katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılınıp basın açıklaması yapıldı. Açıklamada kitle, sık sık tekbirler getirip sloganlarla İsrail’e lanet yağdırdı.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde saat 17.30’da düzenlenen protesto eyleminde toplanan on binlerce kişi, İsrail’in Gazze saldırısı sonrası katledilen yüzlerce Müslüman için Molla A.Rahman İçlek’in imamlığında gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra kitle İsrail saldırılarını, “Kahrolsun İsrail”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “İsrail için yaşasın cehennem” deyip sık sık tekbir getirerek sloganlarla lanetledi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı’nda Basın açıklamasına HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi yetkilileri, işadamları, STK temsilcileri de katıldı. Kadın erkek, genç ve yaşlıların yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında halk, ellerinde taşıdığı Kürtçe ve Türkçe dövizlerle İsrail’e lanet yağdırdı. Ardından kitle, İsrail bayağını da ateşe verdi.

Basın açıklamasından önce Kürtçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, İsrail’in Müslümanlara saldırmasındaki gücü Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği’nden aldığını söyleyerek, Müslümanlara yapılan saldırılan bir daha yapılmaması için parça parça olmuş ümmetin birlik olmasıyla olacağını belirtti.

Kürtçe konuşmanın ardından basın açıklamasını platformlar adına Zahir Seven okudu.

“Gazze, dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür”

Siyonist İsrail’in son üç günde onlarca Müslüman’ı katlettiğini ve yüzlercesini de yaraladığını hatırlatan Seven, “Hepimizin malumudur ki Haziran ayı ortasında Batı Şeria’da kaybolan üç Yahudi daha sonra ölü bulunmuş ve bu gelişme de İsrail’in bir süredir devam eden ateşkesi ihlal ederek başlattığı kalleş saldırılarının bahanesi olarak sunulmuştu. İşte bu Yahudi cinayetleriyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde Hamas’a yönelik operasyonlar gerçekleştiren Siyonist çete son üç günde onlarca kardeşimizi katletmiş, yüzlercesini yaralamış ve yine onlarca evi de yerle bir etmiştir. Küçük bir alana bir buçuk milyon insanın mahkûm edildiği Gazze şeridi, Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Ve bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Siyonist ablukadan ötürü olağan hayatın dahi son derece ağır şartlarda sürdürüldüğü bölge, İsrail’in hunharca saldırılarına karşı savunmasız durumdadır.” dedi.

“Batı Dünyası yine öldürülen Müslüman olunca sağır, dilsiz ve kör kalmayı tercih etmiştir”

İsrail terör devletinin dün gece karadan, havadan ve denizden Gazze’ye yönelik başlatmış olduğu saldırısını şiddetle ve nefretle kınadıklarını vurgulayan Seven, “Kendilerine gönderilen Peygamberleri bile katledecek kadar alçaklaşmış olan Siyonist zihniyet 1948 ‘den beri Filistin’de tüm dünyanın gözü önünde katliamlar yapıyor. Kundaktaki bebekleri bile en gelişmiş silahlarıyla hiç acımadan öldürebilecek kadar cani ve insanlıktan nasibini almamış bu katiller sürüsünü lanetliyoruz.  Saldırılar sonucu paramparça edilen bebeklerin cansız bedenlerinin görüntüleri dünyanın dört bir yanına dağılarak vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmış olsa da emperyalist güç odakları, bu katliamları bir kenara bırakarak İsrail’e füze attığı bahanesiyle Hamas’ı kınamak için sıraya dizilmekten çekinmemektedirler. Sözde dünya barışını korumakla görevli Birleşmiş Milletler ve ABD ise Katliamın sorumlusu olarak Hamas ve halkı savunmak için fırlattığı füzeler olarak görmektedirler. Yine Batı Dünyası tavrıyla bizleri şaşırtmamış her zaman olduğu gibi ölen, öldürülen Müslüman olunca sağır, dilsiz ve kör kalmayı tercih etmiştir.” diye konuştu.

“Ortadoğu’daki yönetimin Müslümanların lehine gelişmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar”

“Bizi asıl üzen kafirlerin takındığı tavırdan ziyade İslam dünyasının içinde bulunduğu zillet halidir.” diyen Seven,  5 milyonluk İsrail’in 1,6 milyarlık Müslüman dünyaya kafa tuttuğunu söyledi.

Seven, “İstediği zaman Müslümanların ilk kıblesi mescidi harama girmekte, bütün Müslümanların onuru için savaşan Filistinlilere istediği gibi katliam yapmakta ama İslam dünyasında çok cılız tepkilerin dışında ne yazık ki herhangi bir tepki görmemekteyiz. Ruhlarını satmış İslam ülkelerinin yöneticileri ise tek bir kelime dahi demeye cesaret edememektedir. Onun için Ortadoğu’daki yönetim değişikliklerinin Müslümanların lehine gelişmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 “Başbakan daha somut adımlar atmalıdır”

Başbakanın katliamları kınamanın ötesine daha somut adımlar atması gerektiğini söyleyen Seven, “Biliyorsunuz İsrail’in çoluk çocuk, sivil demeden yaptığı bu katliam ve insanlık suçuna karşı Şili ve Venezuella İsrail’le hem ticari hem de diplomatik ilişkileri kesip Yahudi diplomatları sınır dışı ettiler. Biz de buradan Sayın Başbakana sesleniyoruz. Sayın Başbakan;  kınamanın ötesinde bir an önce daha somut adımlar atmalısınız. İsrail, yaptıklarıyla tam anlamıyla bir terör devleti olduğunu ortaya koymuştur. Halkın %50’sinin oyunu almış Türkiye cumhuriyeti devletinin bir başbakanı ve müstakbel Cumhurbaşkanı olarak, İsrail terör devletinin Konsolosluk ve diğer tüm resmi yetkililerini derhal sınır dışı etmenizi ve Ticari ilişkileri tamamen bitirmenizi istiyor ve bekliyoruz. Hiç olmazsa bu sefer İsrail’in yaptığı yanına kar kalmasın.” İfadelerine yer verdi.

Program Molla Murat Demir’in okuduğu dua ile son buldu.

(M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas-İLKHA)

































 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.