Batman'da PKK'nin katlettiği Müslüman gençler anıldı

Batman'da PKK'nin katlettiği Müslüman gençler anıldı

Batman'da 90'lı yıllarda PKK tarafından katledilen iki Müslüman genç şehadet yıldönümlerinde düzenlenen programla yâd edildiler.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Batman Hira-Der tarafından Batman’da PKK’lilerin 18 Mayıs 1992 tarihinde 23 yaşındaki Veysi Kalkan ve 19 Mayıs 1994 tarihinde katledilen 20 yaşındaki İsmail Sevim, şahadetleri yıldönümünde düzenlenen bir program ile anıldı.

Anama programı yatsı namazından sonra Hira-Der binasında şehit yakınları, denek üye ve gönüllüleri katıldı. Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan program Şehit Veysi Kalkan ile Şehit İsmail Sevim’in hayatlarından kesitler aktarıldı. Ardından ilahi sanatçıları Veysi Hiçyılmaz ve Abdulhakim Sevim tarafından her iki şehit üzerine seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Osman Teyfur, şahadetle ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında Teyfur, iki şehit başta olmak üzere tüm şehitler rahmet yakınlarına sabır diledi.

Konuşmasında hav ve batıl mücadelesini anlatan Teyfur, "Değerli kardeşlerim Allah Teâlâ hak ve batılı birbirine düşman yapmıştır. Bunun için de hak ve batıl yeryüzüne geldiğinden beri birbirleriyle mücadele ve savaşlar yapılmış kıyamete kadar da devam edecektir. Hakikaten hak, hak olsa batılda batıl olsa dostlukları mümkün değildir. Hak öncelikle batılla savaş ve mücadele yapacağına istisnasız saldırılar her zaman batıldan gelmiştir. Sonra hak kendisini ifade etmek, insanlara kendisini göstermek ve tebliğ yapmak için çalışmıştır. Batılda karanlık olduğu ve insanları ikna etmek için nefis, şehvet ve zulümden başka anlatacak bir şey olmadığından kendini muhafaza etmek için her zaman batıl hakka saldırmıştır.” dedi.

Konuşmasının davamın da Teyfur, "Batıl hakka karşı ne söylemeğini bilmediğinden her zaman insanlara zorba ve zulümle kendisini kabul ettirmiş. Hak ehlinin sesi de çıkmasın diye büyük katliamlar yaparak insanları kendisinden korkutarak kendisine itaat ettirsin. Nemrut Hz. İbrahim’e karşı çaresiz kaldığında onu yakmak istedi. Bu örnek batıllın zorba ve zulmüne işarettir. Zamanın batılları da zorbalıkla her şeyi hal etmek istiyor. Zalimler, insanlara ya boyun eğdirmek ya da onları öldürmek istemişlerdir." şeklinde konuştu.

Tarihte hak batıl örnekleri çok olduğunu hatırlatan Teyfur, devamında şu ifadeleri kullandı:“Habil’den günümüze kadar iman, İslam, tevhit ve mücadele ehli insanlar şeytanları hedefi olmuştur. Müslümanlar da dünya hayatında imtihanda oldukları için Allah’tan (cc)  imanları imtihan etmek günahlarını affetmek ve bazen Müslümanlara zaferin kıymetini anlamak için Allah küfür ehline fırsatlar vermiştir. Kâfirlerde Müslümanlara darbe vurmuşlar. Müslümanlar içinde mücadele yolunda Salih ve iyi insanlar öne çıkmışlar. Allah onları seçmek için ve bu mücadeleye şahitler çıkarmak için Allah (cc) Müslümanlardan şahitler alıyor.”

Anma programı yapılan dua ve dağıtılan ikramlarla son buldu.  (M.Sait Çelik – İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler