Batman'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

Batman'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Batman'da 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu' düzenlendi.

İllerin ekonomilerinin nabzını tutmak, beklenti ve taleplerini ortaya koyarak çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Batman'da 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu' düzenlendi.

Bir otelin toplantı salonunda yapılan program ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mücahit Fındıklı, Türkiye'nin 81 ilinde bu programı düzenlediklerini söyledi.

"Çin'i bile geride bıraktık"

Fındıklı, "Şehirlerin ekonomik beklentileri formu aslında şu ihtiyaçtan ortaya çıktı; Türkiye büyüyor. Bütün aksaklıklara, yaşadığımız darbe girişimlerine rağmen, bütün Avrupa'nın, Amerika'nın dış politikasında oluşturduğu olumsuzluklara rağmen ve Avrupa'nın dünyanın beklenmediği şekilde geçen son çeyrekte de dünyanın en çok kalkınan, en hızlı kalkınan ülkesi olduk, Çin'i bile geride bıraktık. Makro anlamda bütün işsizlikle alakalı problemlerimizi, cari açık, üretim ekonomisi ile ilgili problemlerimizi zaten hepimiz takip ediyoruz ve onun tedbirlerini de alıyoruz. Ancak şu bir gerçek; işin makro planında bunları yaparken aslında mikro anlamda da bir çalışmaya ihtiyaç duyduk." dedi.

"Batmanlının beklentilerini yakalamaya çalışıyoruz"

Yerelin problemlerini tespit etmeye çalıştıklarını vurgulayan Fındıklı, "Türkiye'nin kalkınma hamlesi devam ederken Batman bu kalkınma hamlesinden ne kadar pay aldı, yeteri kadar kalkınmayı hissetti mi? İşsizlikte bu kalkınmayı, gelişmeyi hissetti mi? Eğer hissetmediyse problemleri nelerdir? Dolayısıyla mikro anlamda Batman'ın ekonomisini, altyapısını, sağlığını, üniversitesini bir çek ediyoruz. Yani Batman'ı Batmanlılardan dinliyoruz. Batmanlının beklentilerini yakalamaya çalışıyoruz. Batman'daki sivil toplum örgütlerinin karşılaştığı problemleri tespit etmeye çalışıyoruz. Devam eden yatırımlarla ilgili problemleri tespit etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Batman'ı Ankara'dan çok daha iyi bildiğinizi biliyoruz"

"Buradan muradımız şudur; 15 yıl içerisinde AK Parti hükümetleri döneminde şehrimiz hangi yatırımları aldı ve hangilerinden memnun? Memnun olduğumuz yatırımlar neler? Devam eden yatırımlarımızda hangi problemler yaşıyoruz? Hangi devam eden yatırımlarımızın bir an önce faaliyete geçmesi, ödeneğinin tamamlanması ve bir an evvel bitirilmesi gerekiyor? Bunları araştırıyoruz." diyen Fındıklı, şunları söyledi: "Batman'ı Ankara'dan çok daha iyi bildiğinizi zaten biliyoruz. Dolayısıyla Batman'a hangi yatırımların planlanması gerektiğini ve düşüncelerinizi almak istiyoruz. Gelecekte de bu yatırımlar ile alakalı bu kalkınma süreci devam ederken yaşadığımız sıkıntılar ve engelleri de tartışacağız."

"Sorunları tespit edip çözüm yoluna gideceğiz"

Yatırımların memnuniyet derecesini test etmeye çalıştıklarını vurgulayan Fındıklı, "Gelecekte 10 yıl sonra Batman'ı nasıl bir şehir düşünüyorsunuz? Yani kafanızdaki Batman nasıl bir şehir olacak? Onun içinde hangi yatırımlara ve hangi organizasyonlara ihtiyacımız var, bunları tartışacağız. Bunları yaparken biz parti olarak şunu amaçlıyoruz; yaptığımız yatırımların memnuniyet derecesini test etmeye çalışıyoruz. Devam eden yatırımlarda bazen Batman ölçeğinde küçük problemler büyük problemlere sebep oluyor. Onları yerinde görüp, sorunları tespit edip çözüm yoluna gideceğiz. Gelecek yatırımlarla ilgili 2018'de 2009'un planlanması yapılırken bunları yatırım programına hangi projeleri alacağız, bunları belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Başkanlık modelinde bakanlar siyasi kimlikli olmayacak"

2019'da yapılacak seçimler ile birlikte artık başkanlık modeli sistemine dönüleceğini belirten Fındıklı şu ifadeleri kullandı: "Başkanlık modelinde artık bakanlar siyasi kimlikli olmayacak. Dolayısıyla şehrin siyaset ve beklentileriyle ilgili muhatap, meclis ve başkanın bizzat kendisi olacak."

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığınca düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mücahit Fındıklı, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Birinci, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapıldı. 

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler