Batman'da Şeyh Halid'i binlerce kişi rahmetle andı

Batman'da Şeyh Halid'i binlerce kişi rahmetle andı

Batman'ın Beşiri ilçesi Örmegöze köyünde türbesi bulunan Şeyh Halid, Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde binlerce kişi tarafından rahmetle anıldı.

Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde Batman'da türbesinin bulunduğu ziyaret mevkiinde binlerce seveni tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Batman'a 8 kilometre uzaklıkta, Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde binlerce kişi türbesini ziyaret etti..

Her yıl Mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradı. Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, yasin-i şerifler teslim edildi.  Etkinliğe gelen vatandaşlar, onlarca kurban kestirip mevlitler okuttular.

Etkinlik sırasında basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, her yıl halkın bölgeye daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Her sene katılımlar yüksek oluyor. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar buraya geldi.” dedi.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen halk, şeyhlerinin verdiği saygı ve sevginin kendilerini buraya getirdiğini ve buradaki kardeşlik bağından dolayı kendilerini memleketlerindeymiş gibi rahat hissettiklerini belirterek sevinçlerini dile getirdiler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.