​Batman'da sosyal duyarlılık gösteren kulüp üyeleri çöp topladı

​Batman'da sosyal duyarlılık gösteren kulüp üyeleri çöp topladı

​Batman'da bulunan BATBİKE kulüp üyeleri, temiz çevreye dikkat çekmek amacıyla, Kıra Dağı'nda buluna mescid çevresindeki çöpleri topladılar.

Batman merkezde birçok bisiklet severlerin bir araya gelerek oluşturduğu Batman Bisiklet Kulübü (BATBİKE) üyeleri tarafından sosyal duyarlılık kapsamında kirliliğiyle dikkat çeken Kıra Dağı Mescidi etrafını temizlediler.

Yapılan örnek davranış hakkında İLKHA muhabirine bilgi veren BATBİKE üyelerinden Yusuf Erbek, "Kıra Dağ yolunda bulunan mescid ve civarındaki araçlardan atılan ve gelen ziyaretçilerin bıraktığı çöpler kötü bir görüntü oluşturduğu için temizlemeye karar verdik. Bu hafta sonu etkinliğimizde BATBİKE kulübü olarak çevre temizliği yaparak yoldan geçen sürücülerin dikkatini çekmek istedik. Günü müsait olan kulüp üyelerinden oluşan 10 kişi ile mescidin etrafını Siirt istikametine doğru yaklaşık 300 metre ve Batman istikametinden de yaklaşık 300 metre alanı temizledik. Topladığımız çöpleri daha önce Batman Belediyesinden aldığımız çöp poşetlerine koyduk. Küçücük bir alandan 20'e yakın çuval çöp topladık. İşimiz bitince de belediyeyi aradık belediye personelleri gelip topladığımız çöpleri aldı." dedi.

Özellikle herkesin duyarlı olmasını beklediklerini söyleyen Erbek, sürücü ve seyahat eden vatandaşların yerlere çöp atmamasını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.