Batman’da tarımsal çalışmalar masaya yatırıldı

Batman’da tarımsal çalışmalar masaya yatırıldı

Batman’da tarımsal faaliyetlerin çeşitliliğinin artırılması için yürütülecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Batman’da yapılan tarımsal faaliyetin çeşitliliğinin ve birim alandan alınan verimin artırılması, tarımın günümüz koşullarına uygun modern tekniklerle yapılması kapsamında Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi öğretim elemanları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Üniversite Genel Sekteri Adnan Selçuk Erginöz, Sason Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Hakan Karakaya, Öğretim Görevlileri Mehtap Andırman, Esra Okudur, Veysel Aydın ve Gülşah Çatmadım katıldı.

Toplantıda, Batman’daki tarımsal üretimin dünya pazarına entegre olacak şekilde, kaynaklarını etkin ve verimli kullanılması, enerji ihtiyacını kendi potansiyeli ile karşılayan ve ülkeye öncülük eden, sürekli kendini geliştiren yenilikçi bir tarım politikası için meyvecilik entegrasyonun sağlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Toplantıda, Batman’da topraksız tarım, tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, yetişen meyve türlerinin korunması ve geliştirilmesi için yürütülecek AR-GE çalışmaları ele alınarak değerlendirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler