Batman'da vatandaşlardan giderilmeyen elektrik arızalarına tepki

Batman'da vatandaşlardan giderilmeyen elektrik arızalarına tepki

Elektrik arızalarından dolayı sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten Batmanlılar, toplanarak DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Batman'ın Petrol ile Cudi Mahallelerinde elektrik arızalarından dolayı sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Söz konusu mahallelerin bir kısmına 2 gündür elektrik verilmediğini dile getiren vatandaşlar, Diyar Caddesi üzerinde bulunan TR-Eski 24 trafo önünde DEDAŞ'a tepki göstererek, sorunlarına bir çözüm bulunmasını istediler.

Yaklaşık bir aydır trafoda yaşanan arızaların giderilmediğini belirten vatandaşlar, en son dün akşam saatlerinde trafonun alev almasıyla DEDAŞ arıza ekipleri tarafından trafonun şalterlerinin indirilip kilitlendiğini ifade ettiler.   

Yaşanan duruma tepki gösteren Diyar Caddesi esnaflarından Zeki Tekin, "Öncelikle DEDAŞ müdürüne sesleniyoruz; 2 gündür elektriklerimiz yok. Bunu kamuoyuna duyuruyoruz. Elektrik arızasını gidersinler. Güzel memleketimizde elektriklerimiz kesildiği için sorumluları protesto ediyoruz. İsteğimiz; arızanın giderilmesidir. Esnafız ve elektriğimiz olmadığından dolayı bir iş yapamıyoruz. Sıkıntının bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Trafomuz çok eski olduğundan kaldıramıyor. Yeni bir trafo istiyoruz." dedi.

"Trafonun bir sorunu varsa çözsünler"

Esnaflardan Şükrü Turgut, "2 gündür elektriğimiz yok. Nedeni de trafonun yandığını söylüyorlar. Trafo alev almış, gelip elektriği kesmişler. Ben elektrikçiyim ve kepengim otomatik olduğundan dükkânımı açamıyorum. 2 gündür çalışamıyorum. Ne yaptıysam da dükkânı açamadım. Trafonun bir sorunu varsa çözsünler. Köyde yaşamıyoruz, burası Batman'dır. Esnafız çalışmamız lazım. Ne gerekiyorsa yapsınlar. Dün akşamdan beri elektrik yok. Trafo değişmesi gerekiyorsa trafoyu değiştirsinler. Arıza varsa arızayı gidersinler. Ödemelerimizi yapıyoruz ve herhangi bir sorunumuz yok. Niçin bizi böyle perişan ediyorlar. Adalet neyse onu yerine getirsinler." ifadelerini kullandı.

"Batman'ın sahibi yok mu?"

Vatandaşlardan İskan Keleş de "Batman'ın sahibi yok mu, vali yok mu, muhtar yok mu? Bu elektrik sıkıntısı giderilmelidir. 24 saattir mahallemizde elektrikler yok. Her şey elektronik olmuş ve elektrik yoksa hiç bir şey yok. Arıza ekipleri nerededir. Milletin elektrikleri yok. Elektriğe ceza kese biliyorsunuz. DEDAŞ elektriği bir an önce vermelidir. Batman kocaman bir şehir, köy kırsal bölgesi değildir." şeklinde konuştu.

"DEDAŞ bizimle ilgilenmiyor"

DEDAŞ'ın kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden vatandaşlardan Bahattin Aydoğdu ise şu ifadeleri kullandı:

"Bir aydır bu trafonun sıkıntısı var. Trafodan yağ akıyor. Haber veriyoruz, 'Gelip yaptıracağız.' diyorlar. 2 gün kalmıyor tekrar arıza veriyor. Burada komşumuz olan biri tekstilinde 50 kişi çalıştırıyor ve elektrik olmadığından kepenkler kapalıdır. İş yerlerimiz kapalıdır ve biz mağduruz. Yetkililerden ricamız bu trafoyu değiştirmeleridir. Arızanın giderilmesi için her yere haber verdik. Tekrar aradığımızda telefonlar kapalıydı. Telefonlarımızı bile açmıyorlar. DEDAŞ bizimle ilgilenmiyor. Gelip trafonun fotoğrafını çekip, geri dönüyorlar. Trafo alev aldı. Dün saat 18.30'da onlara haber verdim. Gelip şalteri indirmişler, panoyu da kilitleyip bir daha bize dönmediler. Bütün iş yerleri kapalıdır, yazık günahtır. Bu trafoyu değiştirmelerini istiyoruz. Bir köyde elektrik kesilirse arıza bir saat içinde gideriliyor. Burası şehir merkezi ancak uzun süredir elektriğimiz yok."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler