Batman’da yaya geçidi sorunları bitmiyor

Batman’da yaya geçidi sorunları bitmiyor

Batman merkezde yaya geçidi çizgilerinin orta refüjde bulunan geçişin 10 metre gerisine yapılması halkın tepkisine neden oluyor.

Batman Çamlıtepe Mahallesi TPAO Bulvarında yola çizilen yaya geçidi çizgilerinin iki yolu bölen orta refüjde bulunan geçişin 10 metre gerisinde çizilmesi halkın tepkisine yol açtı.

Yolda, karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar, yaşadıkları sıkıntı ve tehlikeye dikkat çekerek, “Çizgilerini ve uyarıcı levhayı dikkate alarak karşıya geçiyoruz. Ancak orta refüjde bulunan geçişler 10 metre geride kalmış. Ya doğrudan geçecek ya da karşıya geçtikten sonra 10 metre geri geleceğiz.” ifadelerini kullandılar.

Orta refüjdeki geçiş ile çizgilerde ki uyuşmazlıktan dolayı zaman zaman çimenden geçmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yağmurların yağdığı dönemlerde ise geçişlerde çamurlaşan orta refüjden geçmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Konu hakkında çizgileri çizmekle mükellef olan Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu yerde yaya geçidi sorununun bir türlü bitmediğini belirterek, “Bazı vatandaşlar o yaya geçidi yerine üst geçit istiyorlar. Defalarca girişimlerde bulunduk ancak başka vatandaşların engelleriyle karşılaşıyoruz. Üst geçit kolonları için kazdığımız yerler vatandaşlar tarafından taşlarla doldurulup engel olunuyor. Oradaki yaya geçit sorununu en kısa zamanda gidereceğiz.” ifadeleri kullanıldı. (M. Sait Çelik – İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.