​Batman'da yetimlerin yüzü güldü

​Batman'da yetimlerin yüzü güldü

​Batman Umut Kervanı ve Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, “Dünya Yetimler Günü” dolasıyla Batman’da 100 yetim çocuğu giydirerek yüzlerini güldürdü.

Batman Umut Kervanı ve merkezi Hollanda'da bulunan ve birçok ülkede hizmetlerini sürdüren Uluslararası Yardım Kurulu IHO EBRAR, ‘Dünya Yetimler Günü’ münasebetiyle 'Yetim Giydirme Projesi' kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Yaptıkları yardım ile ilgili konuşan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Avrupa'daki ve Batman’daki bazı hayırseverlerin destekleriyle 100 yetimi giydirdiklerini belirtti.

Giyim yardımıyla birlikte yetim ailelere nakdi yardımda da bulunduklarını ifade eden Işık, “Mübarek Ramazan ayının 15’inci günündeyiz. Her Ramazan ayının 15’inci günü ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizler Umut Kervanı ve IHO EBRAR olarak Batman’da yetimlere yönelik çalışma içerisine girdik. Yaklaşık 100 yetim çocuğumuzu getirdiğimiz mağazada giydirdik. Ayrıca yetim çocuklarımıza da nakdi yardımda bulunduk.” dedi.

Konuşmasının devamında Işık, şunları söyledi: “Yetimler gülerse bizler de güleriz. Peygamber Efendimiz yetimlere sahip çıkılması hususunda telkinlerde bulunmuştur. Avrupa’daki ve Batman’daki hayırseverlerin desteğiyle onlarca yetim çocuğumuzu gönüllerince giydirmiş olduk. Burada emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun.”

Kendilerine giysi ve ayakkabı yardımı yapılan yetim çocuklar, bayrama yeni elbiseleriyle girecek olmanın sevinçlerini yaşadıklarını belirttiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.