​Batman’da YKS adayları ter döktü

​Batman’da YKS adayları ter döktü

Batman’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yaklaşık 30 bin adayın katılımıyla başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen ve her yıl milyonlarca kişinin üniversiteli olabilmek amacıyla birbirleriyle yarıştığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı.

TYT’de adaylara Türkçe testinden 40, sosyal bilimler testinden 20, temel matematik testinden 40, fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplamda 120 soru yöneltilecek. Adaylar, 120 soruya 135 dakika da cevap vermek için ter döktü.

YKS’nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te ve Yabancı Dil Testi (YDT) de 15.45’te pazar günü gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle sınav yerlerinde, bir saat öncesinden hazır bulundular. Sınava giren öğrenciler kimlik kontrolü ile üst aramaları yapıldıktan sonra içeri alındı.

Öğrenciler sınava alınırken aileler de okul önlerinde Kur'an okuyup dualar ettiler. Sınav nedeniyle hem veliler hem de öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlemlenirken, sınav öncesi öğrenci ve veliler İLKHA muhabirine duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"İlk defa sınava gireceğimden dolayı duygularımı ifade edemiyorum"

İlk defa sınava girmenin heyecanını yaşadığını dile getiren Osman İpek, "İlk defa sınava giriyorum, elhamdülillah çok mutluyum. Bu gireceğim sınavda inşallah başarılı olurum. Çünkü çok çalıştım. Hedefim eczacılık bölümünü kazanmaktır. İlk defa sınava gireceğimden dolayı duygularımı ifade edemiyorum. Allah nasip ederse üniversiteyi kazanacağım. Diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum." dedi.

"Hayatın bir sınav olduğunu unutmamak için sınavlara giriyorum"

Bir kurumda memur olmasına rağmen her yıl sınava girdiğini belirten Fırat Sarıkaya, "Sınav güzel, hayat bir sınavdır. Okumayı seviyorum, yıllardır sınava girerim. Memurum, 13 senem oldu. Aslında hayatın bir sınav olduğunu unutmamak için sınavlara giriyorum. Hayattaki mücadele ruhumu daha da artırmak ve gençlere de örnek olmak için sınava giriyorum. Her sınava girdiğimde aklıma ahiret geliyor. Dünya bu kadar zorken ahiret nasıl olur diye düşünüyorum. Dünyalık bir şey elde etmek için değil, o duyguyu kaybetmemek ve ahiret şuurumu diri tutmak için sınavlara giriyorum." diye konuştu.

"Üniversiteyi okuyup kendimi geliştirmek istiyorum"

Üniversiteli olmak için sınava giren Sedat Sünger ise şunları söyledi: "2 yıldır sınava giriyorum. Geçen yıl girdiğimde sınav baya bir zordu. Çalıştım, bu sene bir umudum var. YKS sınavı ÖSYM’nin elinden çıksa iyi olur. Çünkü ÖSYM YKS sınavını çok zor soruyor. Üniversiteyi okuyup kendimi geliştirmek istiyorum."

"Sistemin değişmesi öğrenci için büyük bir kayıptır"

Sınava giren kızına destek olmak için geldiğini aktaran öğrenci velilerinden Nevzat Özcan, "Kızım sınava giriyor. Bu ikinci seferdir sınava giriyor. Biz de onun gibi heyecanlıyız. Kızımın başarılı olmasını diliyorum. Yıl boyunca yoğun bir çalışma içerisine girdi. İnşallah başarır. Sürekli sistemin değişmesi öğrencileri etki eder. Çünkü bir öğretmenin değişmesi bile öğrenciye büyük etki ediyor. Sistemin değişmesi öğrenci için büyük bir kayıptır." ifadelerini kullandı.

"Herkes çocuklarının iyi bir yer kazanmasını ister"

Çocuklarının iyi bir üniversiteyi kazanmasını arzuladığını vurgulayan Aydın Kaya, "Benim iki kızım sınava giriyor. 12-13 sene çocuklarımı okuttuğum için istiyorum ki iyi bir şey kazansınlar. Her yıl sistemi değiştiriyorlar ve öğrenciler de bundan şikâyetçi oluyorlar. Öğrencilerimizin iyi bir şey kazanmasını istiyorum. Biraz heyecanlıyız. Herkes çocuklarının iyi bir yer kazanmasını ister." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.