Batman’da yüzlerce aileye nakdi yardım yapıldı

Batman’da yüzlerce aileye nakdi yardım yapıldı

Kızılay tarafından Batman’da 589 yardıma muhtaç aileye yaklaşık 206 bin TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, Ramazan ayı içerisinde Batman’da 589 yardıma muhtaç aileye yaklaşık 206 bin TL nakdi yardım yapıldığını belirtti.

Tezdiğ, Ramazan ayı içerisinde başlattıkları kampanya ile hem yurt içinde hem de yurt dışında ihtiyaç sahibi yüzbinlerce insana nakdi ve ayni yardımda bulunduklarını ifade etti.

Batman’da da 589 aileye yaklaşık 206 bin TL nakdi yardım yapıldığını vurgulayan Tazdiğ, “Yıl boyu ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Kızılayımız, Ramazan ayında kapsamlı ve özel bir çalışma yürüttü. Ülkemizin dört bir tarafında hem gönüllülerimiz hem de çalışanlarımız ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatabilmek için yerel yönetimlerle organize bir şekilde hareket etti. Batman’da da bu şekilde bir çalışma gerçekleştirdik. Önemli bir kısmını Ramazan ayından önce tespit ettiğimiz ailelere Ramazanla birlikte maddi yardımlarımızı ulaştırdık. Bu kapsamda 589 ailemize 206 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Tahminlerimize göre bu Ramazan ayın da 3 bine yakın insan nakdi yardımlar sayesinde ihtiyaçlarını karşılamış oldu. Hayırsever halkımızın zekât ve fitrelerini bu şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olmanın huzurunu yaşıyoruz.” dedi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.