Batman'daki camilerde Mevlid Kandili coşkusu

Batman'daki camilerde Mevlid Kandili coşkusu

​Batman'da halk, Mevlid Kandili dolayısıyla kentteki camilere akın ederek dualar etti, salavatlar getirdi.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle Batman İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından Merkez Şevket Başak Camiinde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından programa gelenlere gül suyu ve lokum ikramında bulunuldu.

İl Müftülüğü Korosunun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Kürdçe, Türkçe ve Arapça mevlit ve kasideler okunup ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

Program, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı dua ile son buldu.

Programın ardından Mevlid Kandili gecesinin ehemmiyetine binaen açıklamalarda bulunan Müftü Erhan, "Bugün malum olduğu üzere Mevlid-i Nebi Haftasına girmiş bulunuyoruz. Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşrif edişinin yıldönümünü. Bütün mümin ve Müslümanlar olarak bir kez daha hatırlıyoruz. Mevlid-i Nebi Haftasında her yıl olduğu gibi Resulullah’ın örnekliğini vatandaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Bugün de Şevket Başak Camimizde ve Batman’ımızın bütün camilerinde Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve sellem) getirmiş olduğu ilkeleri bir kez daha hatırladık. Mevlid-i Nebi’yi bir kez daha okuduk. Cemaatimizde oldukça yoğun bir şekilde ilgi gösterildi. Zira zamanlar içerisinde böyle önemli zaman dilimleri günler içinden de önemli gün ve anlar vardır. Bunları da vatandaşımıza aktarmak için bir vesile teşkil ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir ülkenin geleceği geçleri iyi yetiştirmeye bağlıdır"

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasındaki temalarının "gençlik" üzerine olduğunu vurgulayan Erhan, "Hiç şüphesiz bir ülkenin, bir memleketin geleceği ve hedefleri geçleri iyi yetiştirmeye bağlıdır. O gençliği yetiştirirken örnekliğini Peygamberimiz Efendimizden alarak yetiştiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız o farkındalığı oluşturmak üzere Mevlid-i Nebi Haftasını bir fırsat olarak değerlendiriyor. Bunun için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Toplumun bütün katmanları, bu işe kafa ve gönül yoran her insan gençliğe değer anlamında elini taşın altına koyarak gençlerimize ileri ufukları göstermeli ve onlara çalışma azmini aşılamak için gayret ve çaba sarf etmelidir." açıklamasında bulundu.

"Sorunların çözümü nebevi mesaja dört elle sarılmaktır"

Programa katılan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, bugün yeryüzünde büyük sıkıntıların yaşandığını, bunun sebebinin ise insanların Hazreti Muhammed'in getirmiş olduğu o mesajdan uzaklaşmasından kaynaklandığını ifade etti.

Durmaz, "Bugün Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümüdür. Bizleri bugüne ulaştıran Allah’a hamd ediyoruz. Bugün yeryüzünden büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunların temel sebebi insanların Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in getirmiş olduğu o mesajdan uzaklaşmalarıdır. Bugün yaşanan problemlerin, savaşların en kısa çözümü Peygamber Efendimizin asırlar evvel getirmiş olduğu nebevi mesaja dört elle sarılmaktır." dedi.

"Tüm sorunların çözümü Peygamberimizin sünnetine sarılmaktır"

Müslümanların Peygamberimizin sünnetine sarılmaktan başka çaresinin olmadığını vurgulayan Durmaz, "Tüm sorunların çözümü Peygamberimizin sünnetine sarılmaktır. Bugün yeryüzünde yaşanan sorunlar maalesef Müslümanları birbirinden ayırmıştır. Müslümanlar nebevi mesaja dört elle sarılırsa inanıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde tekrardan hayatlarını devam ettireceklerdir ve böylece ümmet şu an yaşadığı sorun ve sıkıntılardan kurtulacaktır. Temennimiz Müslümanların yeniden birlik ve beraberlik içerisinde Kur’an ve sünnete tekrar dönerek beraberliği elde etmeleri ve bugün ümmetin yaşadığı sorunlara umut olmalarıdır." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.