Batman'daki komplo devam ediyor

Batman'daki komplo devam ediyor

Batman'da geçtiğimiz Kasım ayında başlayan provokasyon devam ediyor. Tahliyesi beklenen HÜDA PAR üyesi Veysi Gültekin, emniyete rağmen mahkemeye çıkarılmayıp tekrardan mahkemesi 15 Mayıs'a ertelendi.

BATMAN – Batman’da geçtiğimiz Kasım ayında PKK/BDP’lilerin HÜDA PAR’lılara saldırısıyla başlayan provokasyon, hız kesmeden devam ediyor. Özcan Temel adlı kişinin öldürülmesi olayı ile ilgisinin olmadığı belirlenen Veysi Gültekin’in Batman Emniyeti’nin mahkemeye çıkarılmasında herhangi bir sakıncasının olmadığı yönündeki bildirisine rağmen bir türlü Adliyeye getirilmemesi ve duruşmaya katılmasına izin verilmemesi kafalarda soru işareti bırakıyor.

 

1 No.lu Ağır Ceza Mahkemesinin kararına sert tepki gösteren Gültekin’in avukatı Abdulgani Orhan, “Sırf bu bölgeyi karanlığa mahkum etmek isteyen ve devlet erki içerisinde yer alan bazı memurların aklanması amaçlı Veysi Gültekin, mağdur ediliyor.” dedi.

 

HÜDA PAR üyelerinin hiçbir zaman uğramadığı bir düğün yerinde öldürülen Özcan Temel ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gizli tanık ifadesi doğrultusunda tutuklanan ;Veysi Gültekin’in duruşması bu gün saat 10.00’da 1 No.lu Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Batman Emniyeti’nin mahkemeye çıkarılmasında herhangi bir sakıncasının olmadığı yönündeki bildirisine rağmen mahkeme heyeti, Gültekin’i mahkemeye çıkarmadı. Gültekin’in ifadesinin alınmadığı davanın bir sonraki duruşması 15 Mayıs’a bırakıldı.

 

Adliyede HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları avukat Cemal Çoban ve İsa Aydın, HÜDA İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve partililer ile Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim ve tarafların aileleri ile yakınları hazır bulundu.

 

HÜDA PAR adına da merkez ilçe başkanı Veysel Topkan, Adliye önünde bir açıklama yaptı. HÜDA PAR üyesi çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında Topkan, mahkemenin kararını eleştirdi.

 

 

“Tutukluluk bir ceza infazına dönüşecek”

Topkan, “2 Kasım günündeki olayla ilgili yargılamanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Olay tarihinden itibaren 5 ay geçmesine rağmen tutuklu bulunan Veysi Gültekin bugün yine duruşmaya getirilmedi. Sırf dosya faili meçhul kalmasın diye uydurma bir gizli tanık beyanıyla, çelişkilerle dolu, taraflı olduğu kesin ve net bir şekilde belli olan gizli tanık beyanıyla 5 aydır mağdur edilen Gültekin’in duruşması güya davanın nakil süreci devam ediyor diye bir kez daha ertelendi. Bir de mahkeme heyetinin değişmesi söz konusudur. Bir sonraki celse, ‘bu defa heyet değişti, heyet dosyaya hazırlanamadı ve yeniden ertleyelim’ diyecekler. Daha sonra adli tatil diyecekler. Bu şekilde bu haksız tutuklama devam edecek ve tutukluluk bir ceza infazına dönüşecek. Bugün yapılan duruşmada yine bunu anladık. Tahliye kararını yine alamadık. Gültekin için dua etmekten başka birşey gelmiyor. Yoksa bu şekilde delil olmamasına rağmen kurtulma şansı yoktur.” dedi.

 

 

“Bugünkü yargılama sadece göstermelik bir tiyatro sahnesinden ibaretti”

Gültekin’in avukatı Albulgani Orhan ise duruşmadan sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Özellikle Kürdistan’da hukukun üstünlerin hukuku olduğu, sistemin muhalifi olan, sistemle oturup kalkmayan, bu nedenle sistem tarafından tehdit edilen unsurlara hukukun nasıl da hukuksuz bir şekilde uygulandığını ve insanların hukuka aykırı bir şekilde esir edilerek cezaevine atıldığını, ailelerinin ve onların yandaşlarının, fikirdaşlarının, dava arkadaşlarının da nasıl bir şekilde mağdur edildiğini bugün hakimler eliyle net bir şekilde gördük. Nitekim hakimler dün itibariyle mesailerin bitmesine dakikalar kala toplanmışlar ve Gültekin’in duruşmaya getirilmemesi, akabinde de yargılanmanın bu şekilde devam etmesi diye zaten karar almışlar. Bugünkü yargılama sadece göstermelik bir tiyatro sahnesinden ibaretti. Sadece ‘konuşun, çekin gidin biz usulü yerine getirelim. Burada size kanun yok, hak ve adalet yok’ dercesine bir yargılama yapıldı maalesef.”

 

 

“Bölge karanlıkta kalsın diye Veysi Gültekin mağdur ediliyor”

“Sırf bu bölgeyi karanlığa mahkum etmek isteyen ve devlet erki içerisinde yer alan bazı memurların aklanması amaçlı Veysi Gültekin mağdur ediliyor” diyen Orhan, “Doğrudur, Veysi Gültekin sisteme tehditdir. Çünkü o İslam’ı yaşayan, İslam’ı yaşatmaya çalışan Allah ve Peygamber diyen insanları Allah’a ve Peygamber’e davet eden bir Müslümandır. Ve bu yönüyle polisler tarafından kaçırılıp, belki öldürülecekti, fakat bu ortaya çıktıktan sonra kanuna aykırı bir şekilde bu dosyaya dahil edildi. Bu dosyaya niçin dahil edildiğine dair hiçbir belge yok. Onu kaçırmaya çalışan polisler tarafından, kaçırılma olayı deşifre edildikten sonra, sanık sıfatıyla buraya konuldu ve düzmece gizli tanık ve tanık beyanlarıyla ki bu tanık beyanlarında ciddi çelişkiler var. Gültekin’in o gün orada olmadığını silah kullanan şahıs olmadığı tanıkların çelişkili beyanlarıyla ortada olmasına rağmen, sırf bu bölgeyi karanlığa mahkum etmek isteyen ve devlet erki içerisinde yer alan bazı memurların aklanması amaçlı Gültekin, burada mağdur ediliyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Suçlu bağımsızlıklığını yitiren ve bağımlı olan hakimlerdir”

Açıklamasının devamında Orhan, şunları kaydetti: “Burada suçlu Valilik’tir, burada suçlu bağımsızlıklığını yitiren ve bağımlı olan hakimlerdir.  Bunun net bir şekilde altının çizilmesi lazım, gerçekler budur. Bunun konuşulmasından da bazı insanlar rahatsızdır. Ama şunu herkesin bilmesi lazım, Allah’u Teala herşeyi görüyor, adaleti hakim kılacak Allah’tır, insanlar değildir ve herkes Allah’ın adaletine mahkumdur. Cezaevinde Gültekin’i ve yahutta onlarca insanı mahkum etmeleri onları asla ve asla amaçlarına ulaştıramayacaklardır. Çünkü onlar bu dünyada da öbür dünyada da kaybetmeye mahkumdurlar. Hukuk olarak bugün kaybettiler.”   

 

 

“Ağabeyimim suçsuz olduğunu mahkemede, emniyette biliyor”

Yapılan ikinci duruşmaya rağmen ağabeyi Gültekin’in suçsuz olmasına rağmen tekrar bırakılmadığını söyleyen A.Kerim Gültekin, “İkinci kezdir ağabeyimi mahkemeye çıkarmıyorlar. Bu kesinlikle bir hukuksuzluktur. Neden mahkemeye çıkarmıyorlar? Bunu anlamış değiliz. Adalet kaybetti. Ağabeyim gerçekten suçsuzdur ve emniyette, mahkemede ve herkes bunu biliyor. Ağabeyimin mahkemeye çıkarılmasını ve serbest kalmasını istiyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.