Batman’daki siyasi parti ve STK’lardan “Kudüs’e sahip çıkma” çağrısı

Batman’daki siyasi parti ve STK’lardan “Kudüs’e sahip çıkma” çağrısı

ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü işgalcilerin başkenti yapma kararına tepki gösteren Batman’daki siyasi parti ve STK temsilcileri, tüm Müslümanları Kudüs’e sahip çıkmaya çağırdı.

ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü işgalcilerin başkenti yapma kararına Batman’dan sert tepki geldi.

Kararı İLKHA'ya değerlendiren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat ve Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, tüm dünya Müslümanlarını, bugüne kadar olduğundan daha güçlü bir şekilde tepki vermeye, Kudüs’ü sahiplenmeye çağırdı.

Tüm Müslümanların bu kararın karşısında olması gerektiğini söyleyen HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, “İslam ümmetinin buna müsaade etmemesi lazım. İslam İşbirliği’nin hemen devreye girip üstüne düşen vazifeyi icra etmesi lazım… Aksi takdirde adım adım bütün bir Kudüs, Filistin işgal edilecek.” dedi.

“Bütün İslam coğrafyasında intifada başlatılmalıdır”

Siyonistlerle tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Amerika'nın bunu düşünüyor olması dahi İslam ümmetinin içine düşmüş olduğu çaresizliğin, parçalanmışlığın durumunu gösteriyor. Bu da İslam ümmeti için bir zillettir. Karara karşı bütün İslam coğrafyasında intifadanın başlatılması gerekir. Türkiye, kesinlikle İsrail ile olan bütün ilişkilerini kesmesi ve İsrail'i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir. İsrail bir devlet değil, terör şebekesidir. Amerika’ya karşı da politikaların göz önünde bulundurulması gerekir. Kudüs sadece Filistin meselesi değildir.” diye konuştu.

“Kudüs’ün özgürlüğü hedefe konulmalı”

Kudüs’ün bütün İslam ümmetinin ortak değeri olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Kudüs’e dönük emperyalistlerin herhangi bir planını, teşebbüsünü kesinlikle alt perdeden konuşmamak, dile getirmemek lazım. Bütün bir İslam ümmetinin buna karşı gerekli olan tepkiyi göstermesi ve karşı koyması lazım. Kudüs söz konusu olunca Müslümanların gerek birey olarak gerekse de devlet olarak bütün İslam liderleri ve yöneticilerinin şahsi çıkar ve menfaatlerini ikinci plana atıp hep birlikte Kudüs’ün özgürlüğü hedefe konulması gerekir.”

“İslam'a ve Müslümanlara açılmış bir savaştır”

Kudüs’ün Müslümanların büyük bir değeri olduğuna işaret eden Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, “Hepinizin bildiği gibi Trump Kudüs'ü israilin basketi ilan etme hadisesi dünya gündemine bir bomba gibi düştü. Özellikle İslam ülkeleri İslam âlemi arasında büyük bir kaosa neden oldu ve olmalıdır. Çünkü Kudüs Müslümanların büyük bir mukaddesatı ve değeridir. Dolayısıyla yapılan alçakça eylem gerek İsrail ve gerekse ABD tarafından yapılan fiili saldırı resmen İslam'a ve Müslümanlara açılmış bir savaştır. Bir meydan okumadır. İnşallah yapılan meydan okuma karşısında tüm İslam ülkeleri uyanır ve bir araya gelerek bu fiile karşı dimdik ayakta dururlar. Çünkü gerçekten Kudüs Müslümanlar için çok büyük bir değer İslam âlemi için çok kutsal bir beldedir.” ifadelerini kullandı.

Bu hadisenin İslam ümmetinin vahdetine vesile olması temennisinde bulunan Fırat, “Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkelerinin bir araya gelerek yapılan bu eyleme karşı artık tavırlarını kesin bir şekilde ortaya koymalıdır ve kanaatimize göre de Türkiye, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eş başkanlığından istifa etmelidir. Zira bu mesaj İslam ülkelerine çok büyük bir moral verecektir. İslam ülkelerin bir araya gelmesi için yapılan çağrılar yerinde bir çağrıdır. Biz bunları destekliyoruz ve inşallah bu olay bütün İslam âleminin vahdetine vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Tüm Müslümanları Selahaddinî bir tavır göstermeye davet ediyoruz”

Kudüs’ün Müslümanların en değerli kutsallarından bir tanesi olduğunu aktaran Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, “Bütün inançların kutsal olarak kabul ettiği bazı değerler, şehirler ve simgeler vardır. İşte Kudüs şehri ve içindeki tüm simgeler de Müslümanlarca yüzyıllardır kutsal sayılan en önemli şehirler ve değerler arasında yer alır. Siyonist İsrail, büyük şeytan Amerika'nın da desteği ile dünya Müslümanlarının mevcut hallerinden de cesaret alarak yıllardan beri içinde biriktirdiği kini ve adaveti, Kudüs'ümüzü başkenti yapmak sureti ile dünya Müslümanlarına en büyük darbelerden birini daha vurmak istemektedir.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında tüm dünya Müslümanlarını Kudüs’ü sahiplenmeye çağıran Aydın, son olarak şunları kaydetti: “Bu karar ve girişim, Siyonizmin yıllardır emeli olan gayesine de ulaşmasının bir delili olacak, dünyada birçok dengeyi değiştirecektir. Tüm dünya Müslümanlarını, tüm Kudüs sevdalılarını bugüne kadar olduğundan daha güçlü bir şekilde tepki vermeye, bu durumu kabul etmeyip direnmeye, Müslümanların ilk kıblesini Yahudi postalları altında çiğnetmemeye ve Selahaddinî bir tavır göstermeye davet ediyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.