Batman'daki tavuk yetiştiriciliği kursu Karadenizli girişimcinin ilgi odağı oldu

Batman'daki tavuk yetiştiriciliği kursu Karadenizli girişimcinin ilgi odağı oldu

Batman'ın Kozluk ilçesinde açılan yumurtacı tavuk yetiştiriciliği kursuna katılan Karadenizli bir girişimci, aldığı eğitimle memleketine dönüp tavuk çiftliği kuracak.

Batman'ın Kozluk ilçesinde açılan yumurtacı tavuk yetiştiriciliği kursuna Türkiye'nin dört bir yanından katılan kursiyerler, aldıkları eğitimle memleketlerinde yeni iş sahası açıp yerel ekonomiye katkı sağlıyor.

Kozluk Halk Eğitim Merkezinde açılan Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği kursunda kursiyerlere teorik eğitimin yanında pratik eğitim de veriliyor.

Kursa katılan kursiyerler haftanın iki günü köylerde tavuk çiftliklerinde pratik eğitim görüyorlar. Kursa, bölge illerinden katılımın yanı sıra diğer bölgelerden de katılanlar oluyor.

"Memleketimde bu sektörde bir çiftlik kurmayı düşünüyorum"

Kurs için Trabzon Beşikdüzü ilçesinden gelen Müslüm Baykan, "Burada Halk Eğitim Merkezi tarafından Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği kursu verildiğini duydum ve Karadeniz’in bağrından koptum geldim Kozluk ilçesine. Bilgi ve beceri sahibi olmak için bu işe kafayı koyduk. Burada bir araziye çıktık, tavukçuluk kursuna başladık. Halk Eğitimde teorik, burada da pratik eğitim görüyoruz. Bayağı bir bilgi ve beceri sahibi oluyoruz. Benim ilgi alanım olduğu için tavukçulukla ilgili eğitimimi aldıktan sonra kendi memleketimde bu sektörde bir çiftlik kurmayı düşünüyorum." dedi.

Memleketlerinde bu sektörde tavukçuluk yapan vatandaşlara faydalı olmak ve bu mesleği onlara öğretmek için böylesi bir kursu açtıklarını söyleyen Veteriner Sağlık Teknikeri Eğitimci Çetin Doyar, ilçede yumurtacı tavuk ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin bilinçsizce ve amatörce yapıldığı söyledi.

"İlçemiz, havasıyla suyuyla tavukçuluk için çok güzel bir yer"

Doyar, "Birçok vatandaşımız bu sektöre girip zarar etti. Teorik ve pratik anlamda bilinç sahibi olmadıkları için zarara uğramışlar bu yetiştiricilerimiz. İlçemiz, havasıyla suyuyla tavukçuluk için çok güzel bir yer. Amacımız burada yok olmaya yüz tutmuş yumurtacı tavuk yetiştiriciliğini tekrar ilçemize geri kazandırmak ve bu işi tekniğine uygun bir şekilde bilinçlice yapılmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Doyar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hibe ve desteklerden faydalanmanın önünü açarak kursiyerlere yol göstermek, ilçelerinde tavukçuluk sektörünün sağlıklı bir şekilde yayılması için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Doyar, "Bu amaç doğrultusunda ilçe ve köylerden kursumuza katılan kursiyerlerimize yumurtacı tavuk ırkları, tavuk hastalıkları, et yumurta verimi açışından tavuk ırkları, civciv büyütme, kümes yapımı ve benzeri konularda teorik ve pratik eğitimler veriyoruz." diye konuştu.

Teorik eğitimin yanında kendilerine verilen pratik eğitimle Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği alanında daha da bilgi ve beceri sahibi olduklarını belirten kursiyerler memnuniyetlerini dile getirdiler.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.