Batmanlı esnafın umudu bayram foto

Batmanlı esnafın umudu bayram foto

Ramazan ayı öncesi satışlarının azaldığını söyleyen Batmanlı esnaf, umutla Ramazan Bayramı'nı beklediklerini ifade ettiler.

Ramazan ayı öncesi sıcakların da artmasıyla birlikte satışların azaldığını söyleyen Batmanlı esnaf, umutla Ramazan Bayramı’nı bekliyor.

Hükümetin kurulamamasından dolayı piyasada büyük bir durgunluk olduğunu belirten konfeksiyoncu Ali Beycan, “Seçimden sonra hükümetin kurulamaması bizim işlerimizi yüzde yüz etkiledi. Hükümetin kurulmamasından dolayı işlerin dengesi bozuk, işlerimizin düzelmesi için biran önce bu hükümetin kurulmasını istiyoruz. Ramazan’ın 15. günündeyiz,  havalar da sıcak. İşler halen yok ve müşteri bekliyoruz. Ürünlerimizi getirmişiz ama iş yapamıyoruz. Bizler bayrama son günler kala iş olmasını bekliyoruz. Tek beklentimiz bu bayram arifesinde tüm esnaflarımızın işleri yolunda gitmesidir. Umudumuz bayramdır, Ramazan’ın son iki üç günü bekliyoruz. İnşallah işlerimiz iyi olur.” dedi.

Batman esnafından Menduh Çetiz ise şunları söyledi: “Ramazan öncesi düğün sezonu olduğu için bir yoğunluk vardı. Giyime bir talep vardı. Ramazan ayı ve havanın sıcaklığından dolayı da 15 günlük bir durgunluk oldu. İnşallah Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla piyasanın canlanacağını düşünüyoruz.”

Bayramdan büyük bir beklentimiz var

Bayramdan büyük beklentileri olduğunu söyleyen ayakkabıcı Fedhullah Konak, “Ramazan çok sıcak olmasından dolayı vatandaş dışarı çıkmıyor. Bu nedenle alışveriş beklentimiz de karşılanmıyor. Esnaf olarak sıkıntı yaşadık. Bayramdan büyük bir beklentimiz var. Bayrama son 15 gün kaldı. Bu son günlerde bayram için vatandaşlar akşam alışverişe çıkıyorlar, hayırlısıyla Ramazan bereketiyle işlerin iyi olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ulu Cami Sokağı esnaflarından Fuat Çetiner de, “Çok şükür işlerimiz iyidir. Bayramdan da büyük bir beklentimiz var. Ramazan dolayısıyla işiler biraz durgunlaştı. Bayram hazırlıklarına başladık, yeni çantalar getirdik. Müşterilerimiz için reyonlarımız hazır bir şekilde bekliyoruz. Şimdilik işler durgundur, umudumuz bayram alışverişidir.” şeklinde konuştu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.