Batmanlı öğrenciler bilim fuarında hünerlerini sergiledi

Batmanlı öğrenciler bilim fuarında hünerlerini sergiledi

Batman Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu ve TÜBİTAK işbirliği ile öğrencilerin hazırladığı eserler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Batman’da geleneksel hale getirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı, Batman Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu bahçesinde düzenlendi.

Öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları projelerin sergilendiği fuarda, Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okulun idareci öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Enerji kaynakları, çevre kirliliği, hava kirliliği gibi farklı alanlarda çok sayıda projenin sergilendiği bilim fuarı büyük bir ilgi gördü.

Gerçekleştirilen Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Batman Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Emine Aylin Meyda, “Bugün okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarını açtık. 100 öğrenci ile yaklaşık 50 proje sergiledik. İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğünden misafirler fuarımıza katıldılar. Öğrencilerimiz bu projelerle bilime daha fazla ilgi göstereceklerini düşünüyoruz. Projelerde yenilenebilir enerji kaynakları ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için projeler geliştirdik. Özellikle güneş panellerin Batman’a faydalı olabileceğini düşünerek panelleri ile ilgili projeler geliştirdik. Hava kirliliği açısından yine Batman’da çok fazla kirlilik olduğunu düşündüğümüz için neler yapılabilir. Ağaçlandırma ile ilgili bilinçlendirmek için projeler yaptık. Onun dışında derse ilgi çekmek adına farklı projeler yapıldı.” diye konuştu.

Öte yandan bugün Batman Salahattin Eyyubi Anadolu Lisesinde de TÜBİTAK işbirliği ile öğrencilerin hazırladığı eserler, düzenlenen Bilim Fuarında sergilendi. (M. Sait Çelik- İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler