Batmanlılar Beraat Kandilinde camilere akın etti

Batmanlılar Beraat Kandilinde camilere akın etti

Batman'da Beraat Kandili nedeniyle genç, yaşlı herkes camilere akın ederek kandili dua ve salavatlarla ihya etti.

Beraat Kandili’ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden Batmanlılar, geceyi namaz, dua, salavat ve zikirler ile geçirdi.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi Beraat Kandili, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Batman'da da camilerde düzenlenen programla ihya edildi.

Batman’ın Sason İlçe Merkez Camisi’nde yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mewlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi. Programda İslam ümmetine dualar edildi.

Düzenlenen programa katılan genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Mewlid-i Şerif sırasında bol bol salavatlar getirip gecenin manevi atmosferinden istifade ettiler.

Programda yapılan konuşmada, Müslümanların bu gecenin feyzinden bolca istifade etmesi gerektiği belirtildi.

Konuşmada Müslümanların özlerine dönmesi gerektiği belirtilerek, “Beraat Gecesi’ni diğer gecelerden farklı ve mukaddes kılan özellik, bazı âlimlerce Kur’an-ı Kerim’in bu gecede topluca Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına inmiş olmasıdır. Beraat Gecesi’nin kendine has özellikleri vardır. Bu geceyi ibadetle geçirenler manen desteklenirler. Bu gece bağışlanma ve af gecesidir. Bununla birlikte, Peygamber Efendimiz Allah’a şirk koşanların, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, kibir sahiplerinin, anne ve babasına asi olanların ve içki içmeye devam edenlerin bu gecenin faziletinden yararlanamayacağını bildirmiştir. Bu geceyi ibadetle geçirmek ve bolca dua etmek çok önemlidir. Öyle ise bu geceyi fırsat bilerek kendi özümüze dönmeliyiz, ümitlerimizi tazelemeliyiz. Bağışlama, affetme duygularımızı güçlendirmeliyiz. Hem şahsımıza hem ailemize hem de bütün eş, dost, ahbap ve ümmet-i Muhammed’e dualar etmeliyiz.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler