Batmanlılar Hükümet ve Kandil'e güvenmiyor

Batmanlılar Hükümet ve Kandil'e güvenmiyor

Son olaylarla çözüm sürecinin büyük yara aldığını ifade eden Batmanlılar; Hükümet ve Kandil'in güvenirliliğinin kalmadığını belirttiler.

BATMAN – PKK/HDP’lilerin bölgeyi savaş alanına çevirdiği olayların ardından çözüm sürecinin büyük yara aldığını ifade eden Batmanlılar; Hükümet ve Kandil’in güvenirliğinin kalmadığını belirttiler. Buna rağmen çözüm sürecinin devam etmesini istediklerini belirten vatandaşlar, sürecin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için bölgede sadece PKK ile değil, İslami cemaatler ve oluşumlarla da görüşülmesi gerektiğini söylediler.

 

“Çözüm sürecinin devam etmesini istiyor musunuz?” sorusuna Batmanlılar şöyle cevap verdi:


“Bölge halkı artık her iki tarafa da güvenemiyor”
Fuat Ü; “Son olaylardan dolayı sigorta şirketleri bölgedeki şubelerini kaldıracakları ve bölgenin artık güvenli olmadığı beyanında bulundular. Yakılan ve yağmalanan işyerlerinde oluşan zararları gideremeyeceklerini düşündükleri için böyle bir karar almış olmalılar. Ayrıca birçok yatırımcı ve işadamı, bölgedeki yatırımlarını durdurup batı illerinde devam edeceklerini belirttiler. Hükümet burada suç ortağıdır. Hükümetin çözüm süresi boyunca PKK/HDP’nin her türlü saldırılarına sessiz kalması yatırımcıların böyle bir karar almalarına sebep olmuştur. Son olaylardan sonra gerek Cumhurbaşkanı, gerekse Başbakanın ısrarla ‘Çözüm süreci sonuna kadar gidecektir’ sözleri üzerine Kandil ve HDP’nin ‘Çözüm süreci bizim için bitmiştir’ demeçleri bölge halkı üzerinde bir ümitsizlik ve korku meydana getirmiştir.  Bölge halkı artık her iki tarafa da güvenemiyor.” dedi.

 

Sabri S; “Çözüm süreci millete çok iyi katkı sağlamıştı. İşadamları yatırım yapıyordu. Son olaylardan dolayı sürecin önüne engel koyan birileri oldu. İnşallah engel koyanlar kalkar ve süreç devam eder. Başka bir sıkıntı ise, çözüm sürecinini sadece PKK ile görüşülmesidir. Bölgede sadece PKK mı yaşıyor? Bu bölgede cemaatler ve şeyhler de var, konunun bunlarla da görüşülmesi gerekir. Bu tür olaylardan dolayı Güneydoğu’nun bir gerileme sürecine girdiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

Necat O; “Çözüm sürecinin bitmesini istemiyoruz. Ama son gelişmelerden dolayı sürecin sekteye uğradığını düşünüyorum. Böyle giderse süreç devam etmez.” ifadelerini kullandı.

 

Müslüm T. ise, “Çözüm sürecinin ne şekilde sürdüğünü hala anlamış değilim. Bir yandan hükümet ‘Çözüm süreci devam ediyor.’ diyor, Kandil tarafı ise ‘Çözüm süreci bizim için bitmiştir’ diyor. Hangisinin ne şekilde yürüdüğünü bilmiyoruz. Caddelerde işyerlerini yakıp, yağmalayan PKK/HDP’li çeteler var. Böyle devam ederse, bölgeye yatırılan yatırımların önü kesilir ve bölge gelişemez bir hal alır. Bunun için çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyoruz.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.