Batmanlılar: Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanlar birleşmelidir

Batmanlılar: Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanlar birleşmelidir

​Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesini değerlendiren Batman halkı, Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların birleşip, ortak hareket etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini İLKHA mikrofonlarına değerlendiren Batman halkı, kararın Müslümanların vahdetine vesile olması temennisinde bulundu.

ABD'nin Kudüs'ü siyonizmin başkenti yapma kararına tepki gösteren Batmanlılar, kararı tanımadıklarını belirterek, Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların birlik içerisinde ortak hareket etmeleri gerektiğini belirttiler.

"Müslümanların bir araya gelememe sorunu var"

Müslümanlar aldıkları kararın arkasında dururlarsa ABD'nin kararını geri çekeceğini söyleyen Tahir Yıldız, "ABD'nin Kudüs ile ilgili aldığı kararı yanlış buluyoruz. İslam dünyasına karşı doğru bir karar değildir, yanlıştır ve buna karşıyız. Müslümanların bir tek sorunu var; bir araya gelememeleridir. Bir araya geldiklerinde de aldıkları kararları uygulayamama sorunları vardır. Bu kararların uygulanması, ortak tepkinin verilmesi ve kararlılıkla üzerinde durulması gerekiyor. Böyle olursa geri çekilme, kararlarını gözden geçirme ihtiyacı duyarlar." dedi.

"Kudüs özgür olana dek Müslümanlar seferber halinde olmalıdırlar"

ABD'nin Kudüs'ü siyonizmin başkenti yapma kararına tepki gösteren Arap Çoban, "Biz bu kararı yanlış bir karar olarak görüyoruz. Bu karara karşı tüm dünya Müslümanlarının buna tepki göstermesini istiyoruz. Ta ki Amerika bu kararından vazgeçsin. Müslümanlar bu kararı kabul etmemelidirler. Kudüs özgür olana dek tüm Müslümanlar seferber halinde olmalıdırlar. Müslümanlar birlik ve beraberliklerini sağlamalıdırlar. Tek vücut olmalıdırlar, yoksa küfür geri adım atmayacaktır. Müslümanlar sessiz kaldıkça küfür daha çok üzerimize gelecek ve memleketimizi işgal edecektir. Bunun için bu zulme karşı Müslümanlar ayaklanmalıdır." diye konuştu.

"İnşallah bu karar Müslümanların bir araya gelmesine vesile olacaktır"

Müslümanların küfre karşı tek çaresinin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Mehmet Atalay, "Bu kararla zihniyetlerini ortaya koydular. Zaten hep böyle düşünüyordular, yalnız yapmaya cesaret edemiyordular. İnşallah her şerrin arkasında bir hayır vardır. Allah-u Teâlâ bunu da ümmet için hayra çevirecektir. İnşallah bu karar Müslümanların bir araya gelmesine vesile olacaktır. Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanlar birlik olup, ortak hareket etmeleri gerekir. Bütün dünya Müslümanları ilk olarak bunu sağlamaya çalışmalıdırlar. Böyle olursa kâfirler de endişeye kapılıp kararlarını gözden geçirmek zorunda kalacaklar." ifadelerini kullandı.

"Kudüs Müslümanlarındır"

Mehmet Ertaş da şunları söyledi: "Kudüs Müslümanlarındır. Tüm çoluk çocuklarımızla Kudüs'ün özgürlüğü için ayaklanmalıyız. Orada gözlerimizin önünde Müslüman kardeşlerimizi öldürüyorlar ve biz de bunu seyrediyoruz. Uykumuz bize haram oldu. Artık tüm Müslümanlar ayaklanmalıdır."

"Vahdet içinde olurlarsa inşallah zafer gelecektir"

ABD'nin Kudüs'ü siyonizmin başkenti yapma kararının kendileri için bir hiç hükmünde olduğunu belirten Süleyman Açan, "ABD, Birleşmiş Milletlerin daha önce aldığı kararı hiçe sayarak bir diktatör olarak dünyaya kendini göstermiştir. ABD'nin aldığı karar bir hiç hükmünde olması lazım. Biz bu kararı tanımıyoruz. Filistin'in özgürlüğü için İslam İşbirliği Teşkilatı aldığı kararları acilen savaş bile olsa savaşı devreye koyması lazım. İslam'ın birinci şartı vahdet ve birliktir. Müslümanlar vahdet içinde olurlarsa inşallah zafer gelecektir." açıklamasında bulundu.

"Kudüs ümmetin başkentidir"

Kudüs'ün İslam'ın başkenti olduğunu kaydeden Muhyeddin Beycan, "ABD'nin Kudüs'ü sözde israilin başkenti ilan etmesi sadece ABD'nin aldığı bir karar olarak görmüyorum. Bu kararın ayakaltına düşmüş İslam ümmetinin parçalanmışlığından cesaret alınarak alınan bir karardır. Belki bazı İslam devletlerinin ona verdiği destekle bu kararı almış diye düşünüyorum. Kudüs, tarih boyunca hep İslam'ın başkenti olmuş ve böyle devam edecektir. Kudüs sadece Müslüman Filistin halkının ve ümmetin başkentidir. Kudüs'ün özgürleşebilmesi için özellikle Müslüman toplumun İslam'a sarılması gerekiyor. Neticede eğer Kudüs özgürleştirilmek isteniliyorsa İslam hukukunun yaygınlaştırılması lazım ve Müslümanların buna el atmaları lazımdır." dedi.

"Allah'ın izniyle Kudüs siyonizmden kurtulacak"

ABD'nin kararını kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade eden Çetin Kara ise şöyle dedi: "ABD'nin kararının, kesinlikle kanımızın son damlasına kadar gerekirse savaşırız ama kabul etmeyiz. Allah'ın izniyle ABD'nin kararı Müslümanların birlik ve beraberliğini oluşturacak. Kudüs'ü korumak için elimizden gelen maddi-manevi, canımızla, malımızla ve her şeyimizle hazırız. Nasıl ki FETÖ darbe yapmak istedi ve Türkiye'den temizlenip defolup gitti. Allah'ın izniyle bu defa Kudüs'te Amerika'dan, israilden ve siyonizmden kurtulacak Müslümanlar orada birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacaklar. Allah'ın izniyle Filistin'in başkenti hep Kudüs olacak."

"Kudüs özgürlüğü için gerekirse cihat etmemiz gerekir"

Batman Üniversitesi öğrencilerinden Hamza Aydın, "ABD'nin almış olduğu bu karar, ümmeti tehdit etmesi gibi bir şeydir aslında. Bütün ümmeti karşısına almış gibi oldu. Ümmetin yapması gereken şey vahdet oluşturup, bir araya gelip bunlara karşı tepkisini koymasıdır. Kudüs, İslam'ın bir mukaddesatıdır. Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Peygamber Efendimizin Mirac'a yükseldiği yerdir. Bu yüzden İslam'da çok önemli bir yeri vardır. Kudüs şu anda işgal altındadır. Kudüs'ün bu işgalden kurtulmasının tek çözümü vardır. Ümmetin tek bir bayrak altına tek bir emir altına toplanıp vahdet içinde bulunması ve kafirlere karşı tavır takınması, hatta gerekirse cihat etmesi gerekir. Ancak bu şekilde yapılırsa hem Kudüs kurtulur hem de İslam izzetine kavuşur." şeklinde konuştu.

Müslümanların, bir vücudun azaları gibi beraber hareket etmesi gerektiğini dile getiren üniversite öğrencilerinden Usame Işık, "Amerika'nın Kudüs'ü israilin başkenti yapması İslam toplumunda büyük bir tepkiye neden oldu. Burada biz Müslümanlara İslam alemine düşen görevlerden biri ise ümmet halinde hareket etmemiz gerekir. Kudüs hakkında bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. İlk kıblemiz olmasından bizim için çok önem arz ediyor.  Müslümanlar bir vücudun azaları gibi beraber hareket etmelidir. Böyle olursa beraber hareket edersek değil israil Amerika'yla beraber bütün emperyalistler zelil hale düşerler. Müslümanlar beraber hareket ederse sadece Kudüs problemi değil Müslümanların içerisinde olan iç savaşlar bile çözülür." ifadelerini kullandı.

"Kalbimiz, beynimiz her şeyimiz Filistinlilerledir"

Müslümanların Kudüs'ün özgürlüğü için birleşmesi gerektiğini söyleyen Veysi Yalçın, ABD'nin aldığı kararı protesto etiklerini kaydetti.

Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: "Allah İslam düşmanlarının belalarını versin. İslam düşmanlarının düşüncesi bellidir. Bizi üzen tek şey, Ortadoğu'daki Müslümanların uykuda olmasıdır. İslam düşmanlarına karşı bazı tepkileri göstermeleri lazımdır. Sanmayın ki biz evimizde rahat bir şekilde uyuyoruz. Kalbimiz, beynimiz her şeyimiz Filistinlilerledir. Müslümanların hepsi birlik beraberlik, Kur'an ve Sünnet yolunda olmamaları gerekir. Önümüzde bir ölüm var. Allah bizi yarattı, Allah'a döneceğiz. Kimin elinden ne geliyorsa karşı çıkması; devlet, millet ile halk olarak bir Müslüman ve mümin olarak birlik olmamız lazım. Tepkimizi cihat şekliyle yapmamız lazımdır. Sadece dille değil, faaliyete geçmemiz gerekir."

"Kudüs İslam ve Müslümanlarındır"

ABD'nin Kudüs kararını şiddetle kınadığını belirten Ramazan Çınar, "ABD'nin kararını kışkırtıcı buluyoruz. Kudüs İslam ve Müslümanlarındır. Kudüs ortak değerimizdir. Müslümanlar Kudüs'ün özgürlüğü için birlik beraberlik içinde hareket etmeleri lazım. İslam İşbirliği Toplantısında alınan kararlara herkesin riayet etmesi lazımdır." dedi.

Kudüs'ün özgürlüğü için cihat yapılması gerektiğine dikkat çeken Nureddin Beyca, "ABD'yi kınıyoruz. Kudüs'ü israilin başkenti değil de Filistin'in başkenti olarak görüyoruz. İsrailin başkenti Kudüs değildir. Kudüs'ün özgürlüğü için cihat yapılmalıdır. Kudüs Müslümanların ve İslam'ın başkentidir. Şu an için Müslümanların en kutsalı Kudüs'tür. Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanlar büyük tepkiler göstermesi lazım. Sadece dua ile olmaz. Müslümanlar Filistin için cihat yapmalıdır. Cihat yapılırsa Müslümanların ve Kudüs'ün kurtuluşu olur." dedi.

İLKHA






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler