Batmanlılar Peygambere biatını yeniledi

Batmanlılar Peygambere biatını yeniledi

Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman Mevlid Alanı'nda on binlerce kişinin katılımıyla "Kutlu Doğum" mevlidi etkinliğine, Hürdava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Doktor Aydın Gök'te katıldı.

BATMAN- Allah'ın Habibi, Resullerin serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) mübarek viladetinin 1443. yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanı’nda sağanak yağışa rağmen görkemli bir program düzenlendi. Programa Hürdava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Doktor Aydın Gök’te katıldı.

 

Batman halkı bir kez daha peygamber aşığı olduğunu gösterdi

Programı izleyenler arasında bulunan, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada “Elhamdulillah bu yağışlı havaya rağmen Batman halkı bir kez daha peygamber aşığı olduğunu gösterdi. Peygamber aşıklarıyla aynı havayı solumak üzere biz de buraya geldik. Önceki kutlu doğumda da meydandaydık. Şükürler olsun. Bu kutlu doğum etkinlikleri ile Peygamber aşkı, Peygamber sevgisi ve sünneti canlı tutulmaya çalışılıyor. Bu etkinlikleri düzenleyenlerden Allah- u  Teala ebediyen razı olsun. Çok şükür her sene toplanan bu kalabalıklar, yapılan çalışmaların bereketli geçtiğini gösteriyor. Ve her seferinde üzerine bir şeyler daha konuyor. İnsallah bu devam ettiği müddetçe ve biz de hayatta olduğumuz ve fırsat bulduğumuz müddetçe inşallah biz de iştirak edeceğiz.”dedi.

 

Doktor Aydın Gök ise yaptığı açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformunun yaklaşık on yıldır düzenlemiş olduğu bu hayırlı faaliyeti havanın yağışlı ve soğuk olmasın rağmen çok büyük bir coşku ile kutlandığını söyledi.

 

"Yıllarca Bu Halk Bu Hamur İle Yoğruldu"

Gök, şöyle konuştu: “Bu gerçekten halkımızın İslam’a olan bağlılığını, Peygambere olan bağlılığını gösteriyor. Yıllarca inanıyoruz ki bu halk bu hamur ile yoğruldu. Müstekbirlerin, kâfirlerin, Allah’ın Resulünü ve Müslüman halkı İslam’dan uzaklaştırmak veya onu Müslüman halk nazarında soğutmak için baya uğraştılar. Fakat elhamdülillah bu aşkı ve sevdayı bu Müslüman halkımızın gönlünden alamadılar. Bazen çok sıcak havaya rağmen, bazen soğuk ve yağışlı havaya rağmen halkımız bu sevdaya, bu çağrıya uydu ve hamdolsun on binler yine bu meydanları doldurdu. Fakat önemli olan bizim için gerçekten ahretimizi kazanma yolunda, İslam i yaşam yolunda bizim için en büyük numune en güzel numune Resulullah aleyu salatı selam dır. Ve biz bu konuda inanıyoruz ki bu seneki özellikle işlenen tema da buydu. Resulullah yürüyen Kur’an’dı. Dolayısı ile biz gerçekten Resulullah’ın hayatını gerçek manada öğrenmedikçe, hayatımıza tatbik etmedikçe gerçek Müslüman da olamayız. Çünkü, resulullah aleyu salatı selam dediğimiz gibi bu davayı, bu misyonu en güzel yaşayan, yürüyen Kur’an’dı. Yani İslam’ı anlayabilmek, İslam’ı gerçek manada yaşayabilmek için Resulullah aleyhu salatı selamın sünnetini yaşamak, onun misyonunu geçek manda öğrenmek ve hayatımıza tatbik etmekle mümkündür. Elhamdülillah, bizim bölgemizde de bu şuur yerleşmeye de başlıyor. Tabi bizim üzerimize düşen özellikle kendi ailemizin, kendi mahallemizde komşularımız arasında, iş yerlerimizde Reslullah aleyhu salâtın bu siretini, yolunu, misyonunu, yaşamak ve yaşatabilmek önemlidir. Bunu zamana yaymak önemlidir.” şeklinde konuştu.   (Adnan Oğuz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.