Bayan doktora yapılan şiddet kınandı

Bayan doktora yapılan şiddet kınandı

Karlıova Devlet Hastanesinde doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı kınandı.

BİNGÖL - Karlıova Devlet Hastanesinde doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı Sağlık Sen ve Sağlık Bakanlığı Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri tarafında yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

 

Karlıova Devlet Hastanesinde bayan doktorun, sağlık görevlilerin ve güvenlikçilerin darp edilmesinin ardından tepkiler peş peşe geldi.

 

Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Akif  Güler  bir basın açıklaması düzenledi.

 

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirten Güler, “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan Doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi. Güvenlikçi arkadaşlarımız darp edildi. Bunları duyunca ciddi derecede üzüldük, üzüntümüzü ifade etmek mümkün değil” dedi.

 

“Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı Karlıova ilçesinin tümüne mal etmek doğru değil.”diyen Güler, “Biz de yaklaşık 20 aydır burada görev yapıyoruz. Karlıova halkının her zaman Sağlıkçının yanında olduğunu gördük. Ama bu saldırı sonrası sağlıkçı arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. Umarım en kısa zamanda moralleri düzelir, motivasyonumuzu tekrar elde ederiz.”ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan da hastane önünde yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı. Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bayana el kaldırmanın kültürümüz ve inancımızda yeri yok. Bu mevzunun ilimizde gerçekleşmesinden büyük bir utanç duyuyorum. Bingöl halkı, misafiri başının üstünde taşır evinin baş köşesinde ağırlar. Sağlık hizmeti sunan sağlıkçılara yaptıkları bu olumsuz durumu anlamak yorumlamak gerçekten bizi zor duruma sokuyor.”şeklinde konuştu.

 

Hatırlanacağı üzere, Karlıova Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden bir hastanın yakınları, doktorun ihmali olduğunu düşünerek bayan doktor Esra Yırtar ile sağlık çalışanları ve güvenlik görevleri ile tartışmış ve hastanede olaylar çıkmıştı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.