2016 Bayburt kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Bayburt kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bayburt’ta Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Bayburt Temsilciliği tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temasıyla Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman katıldı. 

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği Mevlid-i Şerif ve İlahilerle coşku devam etti.

Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu’nun hazırladığı sinevizyon izletildi.

Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman programda yaptığı  konuşmada, “Bugün İslam alemi sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Bütün sıkıntılarımızın ilacı, Allah Resulüne bağlılığımızdır, teslimiyetimiz ve muhabbetimizdir. Biz O’nunla teselli buluyoruz, O’nla moral buluyoruz. Bu kainatta O’nun nuru var oldukça, biz ümitvarız. Suriye’nin, Gazze’nin ve Halep’in acılarının dineceğini ümit ediyoruz. Bu günler elbet bir gün geçecek ve Asr-ı Saadete benzeyen günler gelecek. Batı, O’nun nuruyla aydınlanacak. Zulümat perdeleri O’nun nuruyla yırtılacak.” ifadelerini kullandı.

‘Biz O’nu sevmeyi Furkan’dan, Yasinlerden ve aziz şehitlerimizden öğrendik.’

"Hayatımız, Efendimize olan muhabbetimizle anlam kazanacak" diyen Yaman; “Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) bulunmadığı bir kalp kupkuru çöl gibidir. Meyve vermeyen çorak toprak gibi, yağmur tutmayan taşlar gibidir. Biz O’nu sevmeyi ashabından öğrendik. O ne demişse doğrudur diyerek Sıddik olan Ebubekir’den, sekiz yaşındayken bile Ben seni himaye ederim diyen Hz. Ali’den, Habibullah’ın sevdasıyla Medine’de gönülleri fetheden Mus’ab b. Umeyr'den öğrendik. Biz O’nu sevmeyi sadece ashabından değil alimlerimizden öğrendik. Efendimizin bir hadisi şerifini kaydetmek için aylarca yol giden İmam Buharilerden, Müslimlerden, bir milyon hadisi şerifi ezbere bilen Ahmed b. Hanbellerden öğrendik. Biz O’nu sevmeyi sadece tarihteki mezkur şahsiyetlerden değil, Gazze açlık ve işgalle kuşatılırken, ben buralarda duramam deyip, Habibin aşkına canından geçen şehid Furkan’dan öğrendik. Biz O’nu sevmeyi Kurban Bayramında, yoksul insanlara kurban eti dağıtırken göğsünde taşıdığı imanla, şehadetle Habibullaha kavuşan, üçüncü katlardan atılıp hunharca katledilen Yasinlerden ve gençliğinin baharını adeta Alemlerin Efendisinin yolunda feda eden diğer aziz şehitlerimizden öğrendik.” şeklinde konuştu.

 Kutlu Doğum programı yapılan dua ile son buldu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.