Bayık'tan silahlı ayaklanma tehdidi

Bayık'tan silahlı ayaklanma tehdidi

İngiliz Times Gazetesine konuşan KCK yürütme kurulu üyesi Cemil Bayık, hükümetin kendini barış sürecine adamaması durumunda "Ekim'deki gibi yeniden ayaklanırız" ifadelerini kullanıyor.

Son günlerde batı medyasında sıkça ropörtajları yayınlanan PKK elebaşlarından Cemil Bayık şimdide İngiliz Times Gazetesine konuştu. Times'te yer alan habere göre Bayık, çözüm sürecinin istenilen şekilde yürütülmemesi halinde ayaklanma başlatacaklarını söylüyor.

Anthony Loyd imzalı haberde, Bayık'ın önce silahsız ayaklanma başlatacaklarını herhangi bir gerginlik olması durumunda ise silahlı ayaklanmayla buna yanıt vereceklerini belirtiyor. Bayık seçimlere kadar beklemeyeceklerinin altını çizerek, "Seçimleri kazanmak için gelecek seçim dönemine kadar zaman kazanmak istiyorlar, sonrasında ise Kürt özgürlük hareketine savaş açmak istiyorlar. Biz böyle bir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz. Türklerin zaman kazanmasını bekleyip izlemeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Gazetede yer alan habere göre Bayık, Ankara'nın, Abdullah Öcalan'ın öne sürdüğü dört başlıklı taslağı kabul etmemesi durumunda şiddet olaylarının geri dönebileceğini söylüyor. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.