Bayram Allah’ın müminlere bir hediyesidir

Bayram Allah’ın müminlere bir hediyesidir

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kızıltepe Koordinatörü vekili İbrahim Bahadur, bayramların Allah’u Teâlâ tarafından müminlere verilen bir hediye olduğuna dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kızıltepe Koordinatörlüğü tarafından 800 yıllık Tarihi Ulu Cami'de Ramazan Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.

Tarihi Ulu Cami'de kılınan ikindi namazının ardından caminin bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Kızıltepe Koordinatörü Vekili İbrahim Bahadur, şunları söyledi:

Allah’a (Celle Celaluhu) hamd-u senalar olsun. Mübarek Ramazan ayının ardından güzel bir bayramı bizlere nasip etti. Bayram, mümin insanların günüdür. Bayram, Müslümanların tuttukları orucun ardından Allah (Celle Celaluhu) tarafından Müslümanlara verilen bir hediyedir. Bugün dünyanın dört bir yanında ümmet hüzün ve yas içerisindedir. Ama Müslümanlar kendilerine hediye edilen bayramı kutluyorlar. Bugün biz de burada toplanıp ramazan bayramını kutladık. Rabbim hepinizin hayrını kabul etsin. Bayram, kardeşliğe sevgiye ve vahdete vesile oluyor. Allah’u Teâlâ bayramı hepimize mübarek kılsın. Allah’u Teâlâ bu bayramı zulüm altında inleyen İslam ümmetinin kurtuluşuna, birlik ve beraberliğine vesile kılsın.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.