“Bayram ​ İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olsun”

“Bayram ​ İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olsun”

Kurban Bayramı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaşan Gaziantep’teki siyasi parti ve STK temsilcileri, Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olması temennisinde bulundular.

Kurban Bayramı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantep’teki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bayramın tüm İslam âlemine ve insanlığa barış, huzur getirmesini temenni ettiler.

İslam âleminde Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevinci yaşanırken, bayramın başta Arakan ve Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların son bulmasına vesile olması temenni edildi.

Kurban Bayramı’nın İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Gaziantep halkının ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

“Mübarek Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarım”

İslam coğrafyalarında yaşanan katliam ve zulümlere dikkat çeken Erat, “Mübarek Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarım. İslam âleminin harap olmuş şehirleri ve parça parça olmuş kalplerine İbrahim’i bir diriliş ve direniş şuuruyla vesile olmasını yüce rabbimden diliyorum. Malumunuz bugün İslam coğrafyası darmadağın bir hale getirilmiş. Özellikle Suriye, Afganistan, Irak ve yürekleri dağlayan Arakan’da her gün Müslümanlar katlediliyor, şehirleri harap ediliyor. Özellikle de İslam âleminin kendi içerisinde Arakan’daki duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Aksi takdirde emperyalistler orada asla bir çözüm bulmayacaklardır. Arakan’ı da Suriye’ye çevirerek ümmetin bütün gayretli gençlerini oraya toplatıp katledeceklerdi. Dolayısıyla çözümü İslam âleminin bulması gerekiyor. Yoksa emperyalizm hiçbir zaman için Müslümanlara ve İslam âlemine bir çözüm bulmazlar. Bunu net bir şekilde görmek gerekiyor.” dedi.

“Kurban etleriyle bir yardım ulaştırmanın, destek olmanın gayreti içerisinde olmamız lazım”

Umut Kervanı Vakfı Gaziantep yetkililerinden Mustafa Özaslan ise Kurban Bayramı’nın Müslümanların özgürlüğüne kavuşmalarına vesile olmasını diledi.

Özaslan, “Öncelikle Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce rabbimden niyaz ederim. Bu vesileyle dünyanın dört bir tarafında inim inim inleyen kanları akıtılan, başta Yemen olmak üzere Filistin’deki, Arakan’daki Müslümanların özgürlüğüne kavuşmaları, özgür bir dünya, bir yaşam ve inançlarını yaşamaları noktasında özgür olmaları için, onlara bu bayramda dualarımızı gönderelim. Dualarımızı eksik etmeyelim. Dünya mazlumlarının gerçek bir bayramı yaşamaları için bahsettiğimiz bütün dünya Müslümanlarının ve zor durumda olan Arakan’ın şu anda çekmiş olduğu sıkıntılara şahit olup, onlara yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. Müslümanların zor durumda olduğu bir dönemden geçiyoruz. Emperyalizm nerede bir İslam ülkesi ve Müslüman varsa üzerlerine bombalar yağdırıyor, o toprakları işgal etmeye çalışıyor. Bu hususta ne Ramazan ne Kurban’da ara vermeden katliamlarına ve zulümlerine devam ediyor. Müslümanlar olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, sahip çıktığımızı onlara hem dualarımızla hem de yapacağımız yardımlarla ve kurban etleriyle bir yardım ulaştırmanın, destek olmanın gayreti içerisinde olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların tek kurtuluşu İttihad-ı İslam”

İslam coğrafyasının şu an bir zulümle karşı karşıya olduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök de şunları söyledi:

“Yine buruk bir bayram geçireceğiz. Çünkü yıllardır devam ettiği gibi İslam coğrafyalarında kan, zulüm ve gözyaşı hiç olmadığı kadar yoğun bir şekilde devam ediyor. Filistin’in yaşadığı bu zulüm, Kudüs’ün yaşadığı yasaklar, Afrika’nın yaşadığı sömürü, Asya’nın yaşadığı eziyet, zulüm ve özellikle Arakan’da yaşananlar. O vahşet gerçekten anlatılamıyor. İnsanın kanı donuyor. Yaşananları izlemeye bile içimiz dayanmıyor. İslam coğrafyası şu an böyle bir zulümle karşı karşıya. Rabbim inşallah bu bayramı bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile eylesin. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuzda birlik ve beraberliktir. Bu birlik ve beraberliği de rabbim inşallah bu Kurban Bayramı’nda sağlasın. Batı Medeniyetinin hakim olduğu bir dünyada nasıl acılar, zulümler ürettiği, dünyayı nasıl kan ve gözyaşına boğduğu ortada. Biz Müslümanların bir tek kurtuluşu var, o da İttihad-ı İslam. İslam coğrafyasının liderlerinin bir an önce kendine gelmesi ve İslam Birliğinin kurulması noktasında da harekete geçmesi gerekir. Dün Katarla uğraşan İslam ülkelerinin liderleri bugün Arakan’da Müslüman kardeşleri vahşice katledilirken acaba ne yapıyorlar, neredeler merak ediyorum? Onlara yazıklar olsun diyorum.”

İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral ise “Kurban Bayramı’nı bayram gibi kutlayamıyoruz. İslam coğrafyasında ümmet kan ağlıyor, perişan bir durumdadır. Yanı başımızda Suriye, Filistin ve özellikle de son günlerde Arakan’da artan zulümler bize bayramı bayram gibi yaşatmıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri İslam coğrafyasındaki ülkelerin ümmet bilinciyle hareket etmemeleri, birlik ve beraberlik içinde olmamalarından kaynaklanmaktadır. Rabbimizden niyazımız, Müslümanlara ümmet bilincinin vermesini, birlik, beraberliği sağlaması. Bu bilinçle bayramı, bayram gibi yaşadığımız bayramlar İslam ümmetine nasip etsin.” diye konuştu.

"Bayramlar birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekiştirildiği özel günlerdir"

Bayramların birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekiştirildiği özel günler olduğuna işaret eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Engin Erbatan da şunları dile getirdi:

“Bayramı maalesef buruk kutluyoruz. Son günlerde özellikle de Myanmar’dan gelen acı haberler bizi üzdü. Uzun bir süre yakın coğrafyamızda devam eden iç savaşlar ve yaşanan mağduriyetler bizi çok üzmektedir. Fakat bayramlar birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekiştirildiği özel günlerdir. Birlik ve beraberliğimizin pekiştirileceği mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum.”

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.