"Bayram İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olsun"

"Bayram İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olsun"

Ramazan Bayram’ı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaşan Gaziantepliler, bu bayramın İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olması temennisinde bulundular.

İslam âleminde Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinci yaşanırken, bayramın başta Arakan ve Filistin olmak üzere mazlum İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını temenni eden Gaziantepliler, bayramın İslam âlemine ve insanlığa huzur getirmesini dilediler.

Ramazan Bayram’ı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günler olduğunu ve bu günde dargınlıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılarak, herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini söylediler.

"Bayramlar kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, güzelliktir"

Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa ve İslam âlemine huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni eden Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, "Evet, bir bayram daha geldi. Biz bu bayrama ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Bayramlar kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, güzelliktir. Bu bayramlar bütün İslam alemine kutlu, mutlu, huzurlu olsun. Bütün Müslüman âleminin bayramını kutluyorum. Tüm güzellikler ülkemizde olsun inşallah diyelim." dedi.

Bayram ikinci gününden itibaren kentteki Bakırcılar Çarşısı’nın tarihi hanların ve kültür yolu üzerinde bulunan esnafların açık olacağını belirten Açık, herkesi bayramda Gaziantep’e davet etti.

Bayramların birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekiştirildiği özel günler olduğuna işaret eden Sedef ustası Ahmet Bıyık ise "Tüm Müslüman ve insanlık âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, saygılar ve sevgiler sunarım. Hepimizin Ramazan Bayram’ı mübarek olsun. Ramazan ayında parası olan, olmayan belli oluyor. Karnı tok olan, aç olanın halinden anlıyor.  İnsanlar birbirlerine merhamet duygusunun zirveye ulaştığı bir ay olan Ramazan’ı bitti. Bayramda sabah namazında herkes birbiri ile büyük, küçük zengin ve fakir herkes birbiri ile bayramlaşıyor. Bir güzellik oluyor." ifadelerini kullandı.

"İnşallah gelecek seneler daha güzel Ramazanlar olur"

Bu bayramın İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlerin sona ermesine vesile olmasını temenni eden Mehmet Yaşar Yılmaz da "Ramazan ayımız çok şükür güzel geçti. Ramazan Bayramı’nın bütün İslam âlemine, ümmet-i Muhammed’e hayırlara vesile olmasını dilerim. İnşallah gelecek seneler daha güzel Ramazanlar olur. Fakirlere daha çok yardımcı olunur." şeklinde konuştu.

"Bayramda küskünler barışsın, dargınlık olmasın"

Bayram gibi mübarek günlerde dargınlıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılması ve herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini belirten Bakırcı Murat usta ise "Öncelikle Ramazan Bayramı’nın bütün İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Ramazanın son gününü yaşamaktayız. Müslüman âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Bayramda küskünler barışsın, dargınlık olmasın." diye konuştu.

"Yaşlılarımızın bayramını kutlamalıyız"

Bayramların sevinç ve mutluluk günleri olduğunu belirten Aktar Bülent Bilici de, "Ramazan’ın sonuna geldik. Çok şükür mübarek gün Ramazan Bayramı geliyor. Ben bütün Gaziantepli vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı mübarek olsun. Ramazan Bayramı’nda inşallah küskün olanlar barışsın, küçükler büyükleri ile bayramlaşsın. Yine yaşlılarımızın bayramını kutlamalıyız." diye belirtti.

"Ramazan ayımız çok güzel geçti"

Almacı Pazarı esnaflarından Ahmet Dal da şunları dedi: "Ramazan ayı çok mübarek bir aydır. On bir ayın sultanıdır. Her zaman herkese nasip olmayan bir aydır. Ramazan ayımız çok güzel geçti. Allah-u Teâlâ’ya hamd olsun hiç zorlanmadık. Ramazan ayının ardından bayrama ulaştık. Ben tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerim ile kutluyorum."

Kuyumcu Mehmet Cıncık ve Çetin Aktuğ, "İslam alemi olarak on bir ayın sultanı olan ve aynı zamanda rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak nitelendirilen Ramazan ayından sonra bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün İslam âleminin Ramazan Bayram’ı mübarek olsun. Hayırlar getirsin." ifadelerini kullandılar.

Almacı Pazarı esnaflarından Ömer Faruk Çiftçi ve İsmet Kılıç da Ramazan ayının çok güzel geçtiğini ve bu aydaki güzelliklerin yılın diğer aylarına yayılmasını arzu ederek, bütün İslam aleminin bayramını kutladılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler