Bayram namazında tarihi Ulu Camii doldu taştı

Bayram namazında tarihi Ulu Camii doldu taştı

Ramazan Bayramı'nın heyecanıyla güne başlayan Diyarbakırlılar, bayram namazını kılmak için tarihi Ulu Cami'ye akın etti.

Sabahın erken saatlerinde bayram namazını eda etmek üzere camilere akın eden Diyarbakırlılar, tarihi Ulu Camiyi hınca hınç doldurdu.

Bayram programları kapsamında Diyarbakır'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bayram namazını Ulu Cami'de kılacağı için cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Trafiğe kapatılan Merkez Sur ilçesine bağlı Ulu Cami çevresindeki cadde ve sokaklardan camiye gelmek isteyenler birçok arama noktasından geçmek mecburiyetinde kaldı.

Bayram namazı öncesi bayramın önemine ilişkin vaaz veren Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, bayramı küskünlüklerin giderildiği gün olarak belirterek bu günde dargın kalmanın haram olduğunu belirtti.

İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif-i olan tarihi Ulu Camii'ni dolduran Diyarbakırlılar, camiye sığmayınca bir kısım cemaat avluda namaza durdu.

Bayram namazı sonrası camiden çıkan Diyarbakırlılar cami avlusunda musafahalaşarak birbirlerinin bayramlarını tebrik ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler