​Bayram yoğunluğu otogar giriş çıkışlarını kilitledi

​Bayram yoğunluğu otogar giriş çıkışlarını kilitledi

Bayramı memleketlerinde sevdikleriyle birlikte geçirmek isteyen vatandaşların otogara akın etmesi, otogar giriş çıkışlarında araç yoğunluğunun yaşanmasına neden oluyor.

Kurban bayramını memleketlerinde sevdikleriyle beraber geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Otogarı'nda giriş ve çıkışlarda yoğun trafiğin yaşanmasına sebep oluyor

Memleketlerine gitmek isteyen ve biletlerini önceden alan vatandaşlar yollara düşerken, önceden bilet ayırtmayanlar da bilet bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyorlar.

8 seneden bu yana otogarda çalışan Serkan Aydın, biletlerin bir ay öncesinden tükendiğini söyledi.

İlave seferler yapmaya çalıştıklarını belirten Aydın, "Yolda trafik var. İnsanların mağdur olmaması için otogara erken gelmelerini tavsiye ediyoruz. Nasıl ki havalimanına erken gidiyorlarsa arabalarını kaçırmamaları için de otobüs kalkış saatinden önce hazır bulunsunlar. Akşamları yoğunluk daha fazla oluyor. Gündüz çalışanlar olduğu için akşam yola çıkıyorlar. Dönüş seferleri de dolu olduğu için vatandaşların gidiş-dönüş bilet kesmelerini tavsiye ediyoruz. Kendi özel arabalarıyla gidenler de yavaş gitsinler, uykusuz yola çıkmasınlar. Herkesin bayramı kazasız belasız geçsin, mutlu bayramlar olsun." dedi.

Tokat'a yolculuk yapan Nurettin İçen, biletini yaklaşık 3 ay önceden aldığını söyleyerek bayramın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Yoğunluk sebebiyle yapılan ek seferlerin dahi yetersiz kaldığını belirten firma çalışanlarından Engin Yıldırım, 'Müthiş bir yolcu yoğunluğu var. Arabalarda yer olmadığı için ek arabalar çalışıyor. Minibüsler dahi gidiyor. Bilet fiyatlarında yüzde otuz fark var. Araçlar vatandaşlar için yetersiz de olsa temin edilmeye çalışılıyor. Bu işin çözümü Bakanlığın elinde, onların bir şey yapması lazım. Mazot fiyatları neredeyse 7 lira olmuş, otobüs firmalarına da bir şey diyemiyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul’dan Hatay’a yolculuk yapmak için otogara gelen Seyfettin Şahin, "Hatay’a yolculuk yapmak istiyorum fakat bilet bulamıyorum. Suriyelilerin ülke dışına çımasından dolayı oluşan yoğunluk sebebiyle bilet bulamıyoruz. Ek seferler de yapılıyor ama normalde 100-110 lira olan bilet fiyatları, 170-180 liraya kadar çıkmış durumda. Adana’ya bilet almak istiyorum ama orası da dolu. Bilet bulmak için bütün firmaları geziyorum." dedi.

15 Temmuz Otogarı'nda 16 yıldır taksicilik yapan Sedat Ölçü, "Biz ayda 8 bin lira kira veriyoruz. Sigortalarımızı da cebimizden ödüyoruz. Taksicilerin derdi çok, buradan anlatmakla ne kadar çözüm bulunabilir bilmiyorum ama inşallah yetkililer sezimizi duyar da bir çözüm bulurlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.