Bayramda 3 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz

Bayramda 3 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Kurban Bayramında 3 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramında yapacakları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Kurban Bayramında 3 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Kızılay’ın 24 saat esasına dayalı çalıştığını ve vatandaşların istedikleri saatte Kızılay’a bağış yapabileceklerini belirten Koç, yaklaşık 40 ülkede kurban kesimi yapacaklarını söyledi.

Kurban bedelini yurtiçinde 750 TL, yurt dışında ise 590 TL olarak belirlediklerini kaydeden Koç, “Her yıl ve her dönem sonu büyük bir başarıyla organizasyonumuz beklediğimiz seviyede ilerlemiştir. Özellikle ülkemizde ve yaklaşık 40 ülkede kurban bağışı kampanyalarını sürdürmekteyiz. Bununla birlikte hedef kitle olarak bu Kurban Bayramı’nda 3 milyon insana ulaşmak gibi bir hedefimiz var. 24 saat esasına göre çalışarak kurban kampanyasını devam ettirmektedir. İsteyen vatandaşlarımız istediği saatte Kızılay’a ulaşıp yurtdışı için 590 TL yurtiçinde ise 750 TL bedeli kaydıyla kurbanlarına Kızılay'a başlayabilirler.” dedi.

Kesilen kurbanlıkların etlerini kavurma konservelerine dönüştürdüklerini aktaran Koç, “Ülkemizdeki hayırseverlerin bağışlarını alıp muhtelif kombinelerde kesimini yapıyoruz. Bu kombinelerde kesilen hayvanlar Et ve Balık Kurumunun yaklaşık 7 kombinesinde kavurmaya dönüştürülüyor. 800 gramlık konserveler şeklinde yıl boyunca gerek yurt içinde gerek yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Burada temel hedef hazır yemek olması münasebetiyle insanların kullanmasının daha kolay, daha hızlı insanlara imkân ve fırsat sağlamasıdır. Bu kurban kesimleri ile ilgili verilen vekâletlerde noterler birliği, imamlar, kasaplar federasyonu ve Kızılay temsilcilerinin huzurunda dini vecibelere uygun olarak alınıyor ve yine dini vecibelere uygun olarak kesiliyor.” diye konuştu.

“İhtiyaç sahipleri yılda bir kere etle tanışıyor”

İhtiyaç sahiplerinin yılda bir kere et ile tanıştıklarını hatırlatan Koç, “İhtiyaç sahibi fakir fukaralar belki yılda bir kere etle tanışıyor. Bu da Kurban Bayramından Kurban Bayramınadır. İslam dininin bize emrettiği koşullar bellidir. Burada zenginden alıp fakire ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuz ışığında toplum olarak hepimizin yapması gereken görevler vardır. Depolarımızda konserve kavurmalarımız sürekli bulunmaktadır. İhtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Olağanüstü durumlarda hemen temel gıda maddesi olarak ulaştırıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de çevresel dokuyu korumuş oluyoruz. Vatandaşlarımızı bir zahmetten kurtarıyoruz. Vatandaş kurban kesimi ile uğraşacağına temizliği ve tüketimi noktasında biz tamamen vatandaşa kolaylık sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.